19. 08. 2023

|

Pavlin: “Videli smo veliko dobrih stvari”

Med 17. in 19. avgustom se je naša članska ekipa udeležila mednarodnega turnirja Pavel Zábojník Memorial v Zvolenu na Slovaškem. Zmaji so se pomerili s slovaškim podprvakom HKM Zvolen, poljskim podprvakom GKS Tychy in HC Frýdek – Místek, ki ima izjemno hokejsko tradicijo. Zmaji se v Ljubljano vračajo z enim porazom in dvema zmagama po podaljšku.

»Vesel sem, da sem dobil priložnost igranja na višjem nivoju, v ekipi mi vsi pomagajo in z mano delijo izkušnje,” je po turnirju povedal najmlajši v naši ekipi Tian Hebar, ki je na turnirju dosegel tudi svoj prvi profesionalni gol. “Vse tekme turnirja so bile zelo fizične, igral se je hiter hokej, a mislim, da sem se kar dobro znašel na ledu. Prvi zadetek na taki ravni je zagotovo nekaj najlepšega, zelo sem vesel in to je velik zagon za naprej«.

Zadovoljen je bil tudi glavni trener Upi Karhula. »Na splošno smo igrali precej dobro in poskušali igrati tako, kot smo trenirali, a nekako nam to še ni uspelo polnih 60 minut. Na vsaki tekmi smo imeli nekaj površnih in nezbranih trenutkov oz. minut, ki so nas stali ali skoraj stali zmage. V tem obdobju je kar nekaj stvari, na katerih moramo delati, je pa tudi veliko dobrih stvari, na katerih lahko gradimo. Zadnji štirje dnevi so bili odlična izkušnja, dobri so bili za ekipni duh in tudi trenerji smo dobili informacije o posameznikih in ekipi,« je ocenil turnir.

Kapetan Žiga Pavlin je zadnjo tekmo ‘počival’ in jo spremljal s tribune, po turnirju pa povedal, da je »bila zadnja tekma polna preobratov, v nekem trenutku smo malo padli, kar je nasprotnik izkoristil. To se nam je dogajalo tudi na prvi in drugi tekmi, zato vemo, kaj moramo popraviti. Naš fokus mora biti 60 minut in te padce moramo odpraviti oz. čim bolj omejiti. Glede ostalih stvari je viden napredek pri stvareh, ki smo jih trenirali. Na turnirju smo bili boljši iz tekme v tekmo in domov se vračamo z dvema zmagama. Tudi na prvi tekmi smo bili v igri za boljši rezultat, če bi imeli boljši izkoristek. Napredek je viden, a še je dolga pot do tja, kjer si želimo biti. Turnir lahko ocenimo pozitivno, videli smo veliko dobrih stvari in na tem lahko gradimo,« je povedal kapetan.

Rezultati:

HKM Zvolen – HK SŽ Olimpija Ljubljana 4:1

Strelec: Rok Kapel (27’)

HK SŽ Olimpija Ljubljana – GKS Tychy 3:2

Strelci: Žiga Pance (12’), Tian Hebar (49’), Maris Bičevskis (61’).

HK SŽ Olimpija Ljubljana – HC Frýdek – Místek 5:4

Strelci: Maris Bičevskis (31’, 37’), Aljaž Predan (41’), Jan Ćosić (45’) in Miha Zajc (63’)

deli članek z drugimi