06. 10. 2023

|

Dobra predstava zmajev proti aktualnim prvakom

V Hali Tivoli so gostovali aktualni prvaki in trenutno vodilno moštvo v ligi, Red Bull Salzburg. Zmaji so proti prvakom prikazali dobro predstavo, a na koncu tesno izgubili z 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).

Gostje so v uvodu tekme prevzeli pobudo in v prvi tretjini povedli z golom prednosti, ko so imeli na ledu igralca več. Tudi v drugi tretjini so imeli več priložnosti gostje in povišali prednost. Zadnjo tretjino so zmaji prestavili v višjo prestavo. Maris Bičevskis je zadel za zmanjšanje prednosti, a petminut pred koncem so gostje povišali vodstvo.

Zmaji so poskusili brez vratarja, kar se jim je obrestovalo in približali so se na gol razlike. V finalu tekme so silovito pritisnili, Marcel Mahkovec je zadel vratnico, a do izenačenja ni prišlo.

»V prvih 40 minutah je bil Salzburg boljši. Mi smo bili korak počasnejši in nismo uspeli resneje zapretiti. Po koncu druge tretjine smo zaostajali z 0:2 in vedel sem, da je še vse mogoče. V zadnji tretjini smo zaigrali precej bolj odločno in prvi zadetek nas je podžgal. Gledalci so bili veliko glasnejši. Močno smo pritisnili in res škoda, da nismo osvojili točke,” je tekmo ocenil trener Upi Karhula. In na novinarsko vprašanje, ali smo gledali najboljšo predstavo Olimpije v domači dvorani, odgovoril: »Verjetno je bila to naša najboljša tekma v domači dvorani v tej sezoni.«

V nedeljo zmaji gostovali pri madžarskem Fehervarju, v sredo, 11. oktobra, pa se liga ICE nadaljuje v Hali Tivoli.

 

deli članek z drugimi