21. 09. 2023

|

Dober uvod kadetov v novo sezono

V sredo 21.septembra je bila na sporedu prva prvenstvena tekma naših kadetov v tej sezoni. Večina fantov je sicer tekmovanje začela že nekaj tednov prej v selekciji u-19, a priložnosti za predstavitev u-17 do tega datuma še ni bilo.

Naši zmaji so odpotovali v Kranj. Ekipa je bilo dobro popolnjena. Manjkalo je sicer nekaj igralcev, sta pa zato “priskočila” dva sposojena igralca (Lan Kralj iz Bleda ter Jan Hutar iz Slavije), tako da so naši nastopili s polno ekipo 20 igralcev. Vsaj na začetku sezone bodo naši zmaji očitno s tako polno ekipo zelo konkurenčni v boju za obranitev naslova državnega prvenstva.

Tekma v Kranju se je pričela s hitrim zadetkom naših zmajev. Že v prvi minuti je gol dosegel Bor Rakun. Bor pa je bil nato natančen še v 5. minuti in takrat je vodstvo naših znašalo že 2:0. Domači so sicer nato uspeli uravnotežiti igro. V resnici so bili oni celo večkrat pri strelu kot naši. A naša obramba je z vratarjem Galom Hebarjem uspešno odbila vse napade.

Podobno igro smo spremljali tudi v drugi tretjini. Domači so praktično stalno napadali, naši pa so se uspešno branili (v celotni tekmi je bilo na primer razmerje strelov 37:22 v korist domače ekipe). Nato pa je sredi tretjine prišla na vrsti izključitev na domači strani in naši so to hitri izkoristili za povišanje vodstva na 3:0. Zopet je bil strelec Bor Rakun. 3:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

V zadnji tretjini so domači sicer nadaljevali s svojimi napadi, a kmalu se je pokazalo, da preobrata v Kranju ne bo. Naša obramba je bila dovolj čvrsta. Ne samo, da so naši obdržali vodstvo, obdržali so tudi nedotaknjeno mrežo in 3:0 je bila na koncu kar lepa in zanesljiva zmaga.

Sedaj se bo tekmovanje v selekciji u-17 nadaljevalo z nezmanjšanim tempom naprej. Naše že v soboto čaka novo gostovanje v Celju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

deli članek z drugimi