02. 10. 2023

|

Dečki so sezono odprli z domačo zmago

V nedeljo 1.oktobra so končno na led, v svoji prvi prvenstveni tekmi, stopili tudi naši dečki. Po nekaj prestavljenih tekmah je bila to prva tekma. V goste so prišli Celjani.

V prvi tretjini so nekaj strelov več na nasprotnikova vrata sprožili gostje. Ti so tako v 6. minuti prišli prvi v vodstvo, ko so izkoristili igro z igralcem več. So pa naši izid hitro izenačili že v 9. minuti. Strelec je bil Žiga Valenčič. To je bil tudi končni rezultat prvega dela.

V drugi tretjini so naši prevzeli pobudo. Nekaj časa ni bilo zadetkov, nato pa smo videli dva hitra zadetka naših zmajev. Najprej je v 25. minutah zadel Fras Oskar, minuto kasneje pa še Aleksandr Malinin. So pa nato gostje proti koncu tretjine izid znižali na 3:2 in napovedali, da bo tekma izenačena vse do konca. In res so gostje v 46. minuti izid izenačili. V izenačeni tekmi smo nato do konca rednega dela videli nekaj izključitev, a mreže se niso več zatresle. Enako je bilo v podaljšku in sledili so kazenski streli.

Že v prvi seriji je zadel Žiga Kuhar. Nekaj časa nato ni bilo zadetkov, gostje pa so izid izenačili v 4. seriji. Po 5-tih serijah zmagovalca še ni bilo, tako da so sledili posamični poizkusi. Tu pa so bili uspešnejši naši. Zopet je bil natančen Žiga Kuhar in zmaga je po kazenskih strelih ostala doma.

Sedaj pa v prvenstvu naše mlade zmaje zopet čaka krajši premor. Namreč naslednja tekma bo šele čez 14 dni, ko v Tivoli prihajajo Kranjčani (ekipa modri). Bo pa večina fantov vmes nastopila na mednarodnem turnirju U-16 Elite na Madžarskem.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Prvenstveno lestvico v kategoriji U-15 si lahko ogledate na tej povezavi.

deli članek z drugimi