24. 08. 2023

|

19. Mednarodna poletna liga Bled

Letos se po enoletnem premoru ponovno udeležujemo Mednarodne poletne lige Bled, ki je že tradicionalni uvod v novo hokejsko sezono. Letošnji turnir bo potekal v Ledeni dvorani Bled 25. in 26. avgusta 2023. V petek zvečer bo na Bledu tudi prvi večni hokejski derbi v novi sezoni!

Poleg HK SŽ Olimpija se turnirja udeležujejo tudi HDD SIJ Acroni Jesenice, EC iDM Wärmepumpen VSV in Hydro Fehervar AV19. Urnik tekem:

Petek, 25. avgust 2023

16:30 VSV  Villach – Fehervar AV19
20:00 HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija

Sobota, 26. avgust 2023

16:30 A2 – B2
20:00 A1 – B1

Dnevna cena vstopnice: 15 EUR (velja za obe tekmi)

Otroci do 10. leta gratis. Vstopnice so na voljo na blagajni pred začetkom prve tekme.

Kaj pred turnirjem pravijo v našem taboru?

Petkov derbi bo prvi tudi za glavnega trenerja Upija Karhulo, ki je vodenje moštva prevzel konec januarja. »Kot trener se vsake tekme lotevam enako, cilj je, da je ekipa dobro pripravljena in na ledu naredi, kar se dogovorimo. Derbiji so seveda bolj čustveni zaradi navijačev in dajejo malenkost več napetosti. Vsekakor si želim, da na tej tekmi in na vseh ostalih pokažemo naš karakter,« je pred derbijem povedal Upi Karhula. »V teh dneh po turnirju na Slovaškem smo dobro trenirali, energija je dobra. Dobro je tudi, da v soboto igramo z eno izmed ekip lige ICE, tako bomo dobili malo občutka, kje stojimo v primerjavi s temi ekipami. Doslej smo pripravljalne tekme igrali le z ekipami, ki ne igrajo v isti ligi. Zadnje tri pripravljalne tekme igramo s tekmeci iz naše lige, kar bo dobro tudi za vse novince v ekipi, še posebej tujce, ki te lige še ne poznajo.«

»Prihajamo s kar močnega turnirja na Slovaškem in na Poletni ligi bomo videli, kje in kako stojimo ter dobili globljo predstavo, kaj še moramo narediti. Mislim, da smo v obrambni tretjini zadnji turnir odigrali solidno, morda nam manjka malo realizacije in potrpežljivosti v srednji tretjini. A pripravljalne tekme so namenjene temu, da odpravljamo napake in optimalno pripravljeni dočakamo začetek lige. Derbiji pa so vedno poglavje zase ne glede na raven, na kateri jih igramo. Ne glede na to, kakšno ekipo ima ena ali druga stran, daš kot igralec na takšni tekmi vedno malo več energije od sebe. Zagotovo bo prava borba,« pravi Žiga Pance.

 

deli članek z drugimi