04. 01. 2024

|

Nova odlična predstava zmajev

Zmaji nadaljujejo z odličnimi predstavami, tokrat so bili v domači Hali Tivoli s 5:1 boljši od Gradca in tako nadaljevali zmagoviti niz. Zmaga nad Gradcem je bila pomembna tudi v boju za mesta v končnici.

Tekma je bila pomembna tudi za štajerske hokejiste, ki so v prvi tretjini pokazali borbeno igro in povedli. A razmere na ledu so se spremenile že v drugi tretjini, ko so ljubljanski hokejisti zadeli kar štirikrat. Najprej je zadel Jaka Sodja, potem Maris Bičevskih, klasični hat-trick pa je dosegel Miha Zajc z dvema goloma v drugi tretjini in petim, zadnjim na tekmi, v zaključnem delu igre. Z dvema podajama je na tekmi dosegel pet točk.

S svojimi varovanci je bil zadovoljen glavni trener Antti Karhula, ki je po tekmi povedal, da so v zadnjih tednih začeli igrati bolj preprosto, kar se kaže v rezultatih. V prvi tretjini smo bili korak prepočasni. V drugi tretjini smo odigrali veliko bolje, steklo nam je v napadu. Seveda je vzdušje v garderobi izjemno, ko se vse poklopi, to ni težko. Zdaj zmagujemo tudi, ko ne gre vse po načrtih in dvignila se nam je samozavest,« je povedal in dodal, da še vedno manjka nekaj igralcev. Zaradi poškodb so manjkali Rok Kapel, Aljoša Crnović in Žiga Pavlin, ki se počasi vrača. Zbolel je Jaka Šturm.

Znova je bil razigran Miha Zajc. »Tekma je bila odlična, po slabšem začetku smo se zbrali in začeli zabijati gole. Igramo res dobro, med seboj se super ujamemo in – po domače povedano – ne mečemo paka proč med tekmo. Dvignila se nam je samozavest in upam, da tako nadaljujemo,« je po tekmi povedal Zajc.

Naslednjo tekmo igrajo zmaji v soboto, 6. januarja, ko gostujejo še pri enem tekmecu v boju za končnico – Vienna Capitals.

deli članek z drugimi