09. 08. 2023

|

Vabljeni v Halo Tivoli!

V ponedeljek, 14. avgusta, naša ekipa igra prvo pripravljalno tekmo v sezoni 2023/24. V Ljubljano prihaja izredno zanimiv nasprotnik, hokejska ekipa Univerze Yale. Tekma bo v Hali Tivoli ob 19.15, vstop je prost.

Vse navijače in ljubitelje hokeja vabimo, da si pridejo ogledati tekmo in spoznajo našo osveženo ekipo. Verjamemo, da je tako zanimiva ekipa dodaten motiv za obisk tekme!

Hokejska ekipa elitne ameriške Univerze Yale  je v Evropi na potovanju, ki je nekakšna kombinacija študijske ekskurzije po Evropi in športnih priprav. V okviru tega so si želeli obiskati tudi Ljubljano in Slovenijo, ki predstavljata zanimivo destinacijo s športnega in izobraževalnega vidika.

»V klubu smo se z veseljem odzvali na pobudo hokejskega agenta Bernda Brücklerja, s katerim imamo dober poslovni odnos in ki jim pomaga pri organizaciji turneje po Evropi. Za našo ekipo je to prva pripravljalna tekma v novi sezoni in je zato seveda pomembna. V novo sezono stopamo z osveženo ekipo in želeli smo si tudi pripravljalni del sezone začeti z nečim svežim, novim. Redko imamo priložnost igrati tekme z ekipami izven naše lige, še redkeje z ekipami z drugega kontinenta, zato z navdušenjem pričakujemo tekmo,« je pred gostovanjem ameriške univerze v Ljubljani povedal Anže Ulčar, direktor HK SŽ Olimpija.

Hokejska ekipa Univerze Yale igra v ameriški univerzitetni ligi oz. NCAA D1, kar pomeni, da gre za dobro ekipo. Yale je  akademsko prestižno univerzo, ki ima tudi hokejsko ekipo na dobrem nivoju. Novo sezono smo si v klubu želeli začeti z atraktivnim nasprotnikom, saj si želimo, da naši navijači spoznajo osveženo ekipo.

V klubu veliko pozornost namenjamo izobraževanju naših hokejistov vseh selekcij, zato se nam zdi gostovanje prestižne ameriške univerze izredno pomembno tudi z vidika pomena izobraževanja športnikov. Hokejisti in ostali športniki, ki tekmujejo za Univerzo Yale oz. v ameriških univerzitetnih ligah dokazujejo, da se lahko šolajo na najvišji ravni in se obenem  tudi ukvarjajo z vrhunskim športom.

Kaj sta pred tekmo povedala oba trenerja?

Keith Allain, Yale: »Ljubljano sem že obiskal pred mnogimi leti z ameriško reprezentanco, ko smo se pripravljali na svetovno prvenstvo v Rigi in bil sem navdušen. V Sloveniji smo preživeli nekaj dni in v trenerskem štabu se nam je zdelo, da bi bilo res odlično sem pripeljati našo ekipo. Pravzaprav ne vem, kaj pričakovati v ponedeljek. Letos smo se zaradi gostovanja v Evropi z ekipo zbrali prej, ponavadi začnemo septembra, saj se naše tekmovanje začne šele novembra. Vsi v ekipi se veselimo razburljivega izziva, ki ga predstavlja igranje proti ekipi, ki igra drugačen slog hokeja.«

Upi Karhula, HK SŽ Olimpija: »Zanimivo bo igrati proti ekipi Yala, saj ne vemo dosti o njih in zabavno bo videti, kakšna je raven univerzitetnega hokeja. Z vidika naših priprav upam, da bomo lahko videli nekaj stvari v igri, kar smo vadili. Predvsem pa, da bomo kot ekipa pokazali to dobro pozitivno energijo, ki smo jo imeli v prvih dveh tednih na in izven ledu.«

deli članek z drugimi