skip to Main Content
Znana sta polfinalna para EBYSL tekmovanja

Četrtek 9.3 je prinesel še zadnjo četrtfinalno tekmo v EBYSL tekmovanju.

Na Jesenicah sta se pomerili domača ekipa HD Mladi Jesenice ter Orli Znojmo. To je bila tretja četrtfinalna tekma med tema dvema ekipama. V prvem medsebojnem obračunu so bili boljši igralci z Jesenic (8:5). Nato so bili v Znojmu boljši Orli s 5:1. Serija se je danes vrnila na Jesenice, kjer pa domači igralci niso dovolili presenečenja in so prepričljivo slavili z 10:3.

Ostali trije četrtfinalni pari so bili že pred dnevi odločeni v dveh tekmah.

Kranjčani so se dobro upirali favoriziranim Salzburžanom, ki pa so vseeno slavili že v prvih dveh tekmah (doma so zmagali s 4:2, v Kranju pa z 2:0). Ravno Salzburžani bodo v polfinalu nasprotnik Jesenic.

Favorizirani Dunajčani so pričakovano premagali ekipo Okanagan v zmagah 2:0 (najprej so doma slavili s 4:2, nato pa v gosteh kar s 7:2).

Dunajčani se bodo v polfinalu pomerili z ekipo MAC Budimpešta, ki je v prav tako z 2:0 v zmagah premagala ekipo Sapa Fehervar. Najprej so doma dokaj prepričljivo zmagali s 6:2, nato pa so v gosteh zmagali še z 1:0, čeprav so bili domačini boljši v strelih na gol kar z 46:19.

Polfinalna para sta torej

Red Bull Salzburg – HD Mladi Jesenice

Vienna Capitals – MAC Budimpešta

Tudi polfinalni obračuni se igrajo na dve dobljeni zmagi. Prvi obračuni bodo na sporedu 12.3, drugi 16.3, morebitni tretji pa 19.3

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje v končnici lahko spremljate na tej povezavi

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top