skip to Main Content
Znana sta oba finalista EBYSL tekmovanja

Četrtek 16.3 je prinesel druge tekme polfinalnih obračunov v EBYSL tekmovanju.

Izkazalo se je, da smo v obeh polfinalnih parih finaliste dobili že po drugi odigrani tekmi, tako da je polfinale z današnjim dnem tudi zaključeno.

V prvem polfinalem paru sta se pomerili ekipi Mac Budimpešta in Vienna Capitals. Ekipa Vienna Capitals je bila v rednem delu ena najboljših ekip, tako da je upravičeno nosila vlogo favorita. Na prvi tekmi pred dnevi na Dunaju so to vlogo popolnoma upravičili in zmagali s 3:0. Danes pa je bila tekma na Madžarskem bistveno težja. Tekma je bila skozi celoten potek zelo izenačena. Tako v igri, kot v rezultatu. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu vse do rezultata 3:3. S tem rezultatom se je redni del tekme tudi končal. Sledili so podaljški, kjer so v 5.minuti zadeli Dunajčani in se tako zasluženo uvrstili v finale.

V drugem polfinalnem paru pa sta se pomerili ekipi Salzburg ter Jesenice. Salzburg je dvoboj pričel kot bolje uvrščena ekipa rednega dela, torej s prednostjo domačega terena. Vendar so na prvi tekmi pred dnevi v Salzburgu, odlični Jeseničani pripravili manjše presenečenje in zmagali z 2:1. Sledila je druga tekma na Jesenicah, kjer so bili Salzburžani glede na število strelov celo boljši nasprotnik, a so Jeseničani z borbenostjo to prednost izničili. Junak rednega dela tekme je bil Žan Jezovšek, ki je dosegel vse 4 zadetke domačih. Domači so najprej povedli z 2:0, a so jih gostje ujeli. Čisto v zaključku druge tretjine so Jeseničani še enkrat zadeli in 3.tretjina se je pričela z vodstvom domačih 3:2. Salzburžani so domače ponovno ujeli, a so Jeseničani v 52.minuti ponovno prevzeli vodstvo 4:3. Pravo dramo smo videli na koncu tekme. Najprej je bil v koncu 58.minute izključen prvi Jeseniški igralec. Gostje so pritisnili v igri 5-na-4. V začetku 60.minute, pa so domači storili nepotrebno napako, ko so poslali plošček z ledene ploskve in gostje so prišli do igre 5-na-3. Do konca tekme je bilo še 47 sekund. Gostje so pritisnili in kljub borbi domačih branilcev, jim je 23 sekund pred koncem uspelo izenačiti. Sledili so podaljški, v katerem pa so prevladovali gostje, ki so imeli nad domačimi psihološko prednost. Vendar so borbeni Jeseničani zdržali vse pritiske. Gostom ni pomagali niti nova izključitev na strani Jesenic v podaljšku. Prvih 6 minut podaljška so bili gostje bistveno nevarnejši. Nato pa je sledila kazen. Prvi hitri protinapad Jeseničanov je gostujoči vratar še ubranil. Nedolgo zatem pa je sledil drugi protinapad, kjer pa je bil Jeseniški napadalec bolj natančen in zmaga je ostala doma.

Tako bomo v finalu videli obračun ekip Vienna Capitals in Jesenic. Finale se igra na 3 dobljene tekme. Prva tekma bo na Dunaju 23.marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje in razpored končnice lahko spremljate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme Salzburg in Jesenic si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top