skip to Main Content
Znan je format tekmovanj za naše mladince v sezoni 2021/22

V letošnji sezoni bodo mladinci nastopali v večih tekmovanjih.

IHL Člani

Prvič v zadnjih letih, bodo naši mladinci nastopili v članskem prvenstvu IHL. V letošnji sezoni bo to prvenstvo potekalo s 13 ekipami. Ekipe bodo razdeljene v dve skupini.

V prvi skupini (sever) bo 7 slovenskih ekip, v drugi skupini (jug) pa bo nastopalo 6 ekip (KHL Medveščak, KHL Mladost, KHL Sisak, KHL Zagreb, SKHL Crvena Zvezda in NS Vojvodina).

Najprej bo sledilo klasično dvo-krožno ligaško tekmovanje v vsaki skupini posebej (vsaka ekipa z vsako drugo po dve tekmi).

Najboljše 4 ekipe iz skupine Sever in najboljši 2 ekipi iz skupine Jug se bodo uvrstile v prvo skupino, preostale ekipe pa v drugo skupino. Sledilo bo novo dvo-krožno ligaško tekmovanje. Ekipe iz prve skupine so v končnico že avtomatično uvrščene, tja pa se bosta uvrstili še najboljši ekipi iz druge skupine. Nakar sledi končnica, kjer se v vsakem krogu igra na 3 zmage.

Predviden pričetek tekmovanja je 11.september. Točen razpored tekem bo znan naknadno.

IHL U-19

Mladinci bodo nastopili tudi v klasičnem IHL U-19 prvenstvu, ki bo štel tudi za mladinsko državno prvenstvo. V letošnji sezoni bo nastopalo 6 ekip. Po dolgem času bo ponovno nastopila ekipa HK Celje, ne bo pa tokrat ekipe HKMK Bled.

Ekipe bodo v rednem delu odigrale tekmo po 4-krožnem ligaškem tekmovanju.

Prvi dve ekipi se uvrstita neposredno v polfinale, ostale ekipe pa pričnejo s končnico v četrtfinalu. V četrtfinalu se igra na 2 dobljeni zmagi, v polfinalu ter finalu pa na 3 dobljene zmage.

Predviden pričetek tekmovanja je 19.september. Točen razpored tekem bo znan naknadno.

EBYSL

Mladinci bodo nastopili tudi v mladinski ICEHL ligi, ki po potekal po turnirskem sistemu. Podrobnosti tekmovanja bodo poznane naknadno.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top