skip to Main Content
Zmaji zanesljivo v finale državnega prvenstva

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, je ljubljanski Tivoli gostil pravo hokejsko poslastico – večni derbi. Razplet v sezoni je nanesel, da sta se hokejska tekmeca z Jesenic in Ljubljane v letošnji sezoni srečala že v polfinalu državnega prvenstva. Prepričljivo ga je dobila Olimpija s kar 8:0 (0:3, 5:0), veljal je namreč »nogometni« sistem na dve zmagi.

Zmaji so pred prvim sodniškim piskom v HaliTivoli zagtovili tri gole prednosti, ki so si jih priborili na tekmi v pred dvema tednoma v Podmežakli. Zeleno-beli so na domačem ledu tekmo začeli izvrstno. V 14. minuti je jeseniškega vratarja Froberga prvič premagal Gregor Koblar po podaji Blaža Tomaževiča in Roka Kapla. Manj kot tri minute pozneje je ponovno slavila domača klop, ko so zmaji z zadetkom Guillauma Leclerca izkoristili prednost dveh igralcev na ledu.

Tudi v drugi tretjini so zmaji prikazali odločno igro, za prednost treh zadetkov pa je v 37. minuti poskrbel Jaka Šturm, med podajalce pa sta se vpisala Bastien Maïa in Jaka Sodja. Pri četrtem zadetku, ki je le še povečal lepo prednost domačih, so se vloge obrnile – Frobergovo mrežo je namreč v 42. minuti zatresel Jaka Sodja, Jaka Šturm pa je podal.

Za petardo v mreži železarjev je s svojim drugim zadetkom na tekmi 50 sekund pred koncem poskrbel Jaka Sodja. Paavo Hölsä je že drugič zapored na derbijih zaklenil vrata. Olimpija pa se je s skupno osmimi zadetki prepričljivo uvrstila v finale državnega prvenstva, kjer se bo pomerila z zmagovalcem polfinala med HK Slavija jr. In HK Triglav Kranj.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top