skip to Main Content
Zmaji za začetek AHL z zmago in porazom

Za začetek sezone v Alpski hokejski ligi so zmaji gostovali v Dolomitih, v soboto, 15. septembra, pri ekipi Fassa Falcons in dan kasneje v Brunicu pri ekipi Val Pusteria. Zabeležili so zmago in poraz.

Na gostovanju pri Fassi so Ljubljančani takoj prevzeli nadzor nad igro in Sašo Rajsar je zadel že 4. minuti. V drugi tretjini se je nadaljevala prevlada zmajev, ki so zadeli dvakrat. V 33. Minuti mladi Anej Kujavec in v 39. še Kristjan Čepon. Zadnja tretjina je bila malo bolj napeta z več kaznimi na obeh straneh. Rezultat pa sta zapečatila Aleš Mušič, ki je zadela za Ljubljančane v 51. minuti in Marco Marzoli, ki je za gostitelje zadel častni gol šest minut pred koncem tekme. Končni rezultat je bil 1:4.

Obraten rezultat je bil dan kasneje, a v korist HC Pustertal. Zmajem se kljub borbeni igri ni izšlo. Edini gol za Ljubljančane je po podaji Aleša Kranjca in Žana Jezovška zadel Gregor Koblar na začetku prve tretjine. V nadaljevanju so povedli domači, ekipi Olimpije pa ni uspelo izničiti vodstva. HC Pusteral – HK SŽ Olimpija 4:1.

V ponedeljek, 17. septembra, ob 20.00 igrajo zmaji prvo domačo tekmo državnega prvenstva v novi sezoni v Hali Tivoli. Gostijo ekipo HDK Maribor.

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top