skip to Main Content
Zmaji za uvod v ICEHL gostovali v Innsbrucku

Začelo težko pričakovano tekmovanje v ICEHL, ki se je z letošnjo sezono razširila s tremi klubi. Vrnil se je češki Znojmo, iz Alpske hokejske lige pa sta prestopila velika tekmeca v tej ligi, HC Pustertal in HK SŽ Olimpija. Tekmovanje v ICEHL (nekdanji ligi EBEL), ki predstavlja tekmovanje najvišjega kakovostnega razreda v širši regiji, je bil osrednji cilj našega kluba.

Po štirih sezonah v AHL, kjer so dvakrat osvojili naslov prvaka, so ljubljanski hokejisti svojo uvodno tekmo v ICEHL odigrali v petek zvečer v gosteh pri ekipi HC Innsbruck. Proti avstrijski zasedbi so klonili šele v zadnji tretjini s 3:4 (2:1, 0:1, 1:2), na koncu je le malo zmanjkalo za pozitiven razplet.

Zmaji, ki so s trenerjem Mitjo Šivicem opravili zahtevne priprave, so začeli odlično in po prvi tretjini odšli v slačilnico z golom prednosti. Za šok domačih navijačev sta poskrbela najprej Gregor Koblar v 7. minuti in slabo minuto in pol kasneje še Kristjan Čepon. Domačinom je tik pred koncem tretjine sicer uspelo premagati vratarja Paava Hölso. V nadaljevanju igre so domači izenačili in rezultat pa je ostal nespremenjen do 53. minute. Pred koncem tekme je Mitja Šivic tvegal igro brez vratarja, kar so domačini izkoristili in povišali rezultat v svoj prid. Tik pred koncem tekme pa je za 4:3 zadel še Miha Logar.

»Pokazali smo, da smo prišli po zmago. Prvo tretjino smo se držali dogovorjenega, dali dva gola, se držali paka… Potem smo dobili tisti nesrečni gol pred koncem tretjine, ko smo imeli igralca več. Naučiti se moramo, da v takšnih situacijah ne smemo popuščati. Drugo tretjino so bili Avstrijci boljši, zadnjo tretjino pa smo si zaslužili precej več. Imeli smo boljše priložnosti za gol, a ga nismo dali. Na žalost so ga dali domačini, a prepričan sem, da smo bili v zadnji tretjini boljši. In tekmo je potem odločil ravno ta gol,« je potek tekme komentiral trener Mitja Šivic.

In dodal: »Lahko smo zadovoljni z večino stvarmi, nekaj stvari pa bomo morali še odpraviti. To bomo poskušali že na naslednji tekmi. Dejstvo je, da s porazom ne morem biti zadovoljni. A ni kaj, glave gor in gremo naprej.«

Zmaje prva domača tekma čaka v nedeljo, 19. septembra, ob 18.00, ko v Hali Tivoli gostuje ekipa Graz99ers.

Vabljeni vsi navijači in ljubitelji hokeja, da pospremite premierni domači nastop zmajev v ICEHL. Poleg borbenega in srčnega hokeja vas bodo zabavali tudi Pihalni orkester Slovenskih železnic in Nuša Derenda, pa še kakšno presenečenje.

Neposredni prenos bo na Šport TV.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top