skip to Main Content
Zmaji z zmago z Jesenic

V državnem prvenstve se letos večna tekmeca merita že v polfinalu, prvi polfinalni obračun je bil na Jesenicah, kjer so s 3:0 slavili zmaji. Če se železarji želijo uvrstiti v finale državnega prvenstva, bodo morali na povratni tekmi 8. februarja v Ljubljani zmagati s štirimi goli razlike.

Na Prešernov dan bo jasno, kateri izmed večnih tekmecev se bo v finalu pomeril bodisi s HK Slavija ali HK Triglav Kranj, ki tvorita drugi polfinalni par. Tokratni derbi je bil četrti v tej sezoni in kar na zadnjih treh je bil rezultat 3:0, od tega dvakrat za zmaje.

V prvi tretjini so bili zmaji boljši tekmec, prednost na ledu pa so kronali z zadetkom Roka Kapla, ki je v 13. minuti za hrbet vratarja Oscarja Fröberga pospravil odbit plošček. V drugi tretjini smo spremljali nekaj lepih akcij na obeh straneh, a rezultat je ostal nespremenjen. V 48. minuti je bil uspešen Tadej Čimžar, ki so ga sodniki priznali po ogledu posnetka. Tri  minute do konca je za končnih 3:0 v lepi samostojni akciji iz protinpada zadel še Miha Zajc.

“V prvi smo bili precej boljši nasprotnik, oni so do priložnosti prišli le ob ‘power-playu’. V drugi smo se ustavili, prišli smo v slačilnico in mislili, da bo šlo preprosto naprej. Čeprav smo jih nadstreljali, v tem delu nismo bili dobri. To je dejstvo. V tretji tretjini smo dvakrat odlično ubranili penalty-kill, ujeli ritem, bili nato spet dobri, po drugem golu za kakšno minuto, dve spet padli, na koncu pa zabili še tretjega. Z rezultatom sem zadovoljen, v igri pa lahko popravimo še veliko stvari. Predvsem konstantnost 60 minut,« je po tekmi povedal Mitja Šivic. »Do finala je še daleč. Do tam imamo še nekaj tekem, moramo se prešteti. Še zdaleč ni končano. Še enkrat se je pokazalo, da vloga favorita ni lahka.«

Kanadski branilec Sébastien Piché pa je po derbiju povedal, da so zadovoljni z zmago. »Zelo so se borili, tudi mi bi lahko igrali bolje na trenutke, a takšni so derbiji. Seveda so nam, tujcem, soigralci povedali o pomenu teh derbijem in zelo pomembno se mi zdi, da se ohranja ta hokejska kultura, ki je pomembna za obe mesti. Seveda na koncu vedno šteje zmaga,« je povedal Piché. »Vsi radi zmagujemo in tudi jaz rad zmagujem. Všeč mi je ‘play-off’ hokej, to vedno da določen naboj. Pred naslednjim derbijem nas čaka še nekaj tekem v ICEHL. V našem sistemu igre ne spreminjamo veliko, igramo svojo igro. Pomembno je, da gremo v vsako tekmo posebej, ohranjamo mirnost in igramo preprosto.«

Naslednja tekma čaka zmaje v petek, 28. januarja, ko v ICEHL gostujejo pri ekipi Pustertala.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top