skip to Main Content
Zmaji z zmago tudi iz Gradca

Tokrat so zmaji gostovali na avstrijskem Štajerskem pri ekipi Graz99ers, kjer so suvereno zabeležili še eno zmago, že četrto zapored in deseto v najvišjem regionalnem tekmovanju ICEHL. Zmaji so se tako še utrdili na vodilnem mestu lige.

Pred našimi hokejisti je bilo že drugo gostovanje v treh dneh, tokrat so se odpeljali v Gradec. Z avstrijskimi Štajerci so zmaji že odigrali en obračun v Ljubljani v drugem krogu. Zmaji so jih takrat premagali s 5:2. Tokrat so bili v Gradcu boljši s 6:3. Innsbruck pa ostaja edina ekipa v ligi, ki ji je doslej uspelo premagati naše fante.

Zmaji so v Gradcu že po uvodni tretjini vodili s 3:0 in bili v strelih izjemno učinkoviti. Medtem ko so gostje poskušali kar 16-krat premagati vratarja Žana Usa in jim to ni uspelo, so bili zmaji uspešni v polovici svojih poskusov. Mrežo vratarja Niklasa Lundströma so zatresli trikrat v zgolj šestih poskusih. Najprej je bil uspešen Gregor Koblar, zatem Žan Jezovšek in še branilec Aleksandar Magovac. Domači so ob premoru zamenjali vratarja in v igro je stopil Felix Nussbacher, ki je v nadaljevanju igre prejel še tri gole.

Najprej je svoj prvi gol v ICE ligi dosegel Jaka Šturm, zatem s strelom od daleč še Miha Štebih in za novo šestico še Joona Erving. Trikrat so zadeli tudi domači, dvakrat, ko so imeli na ledu igralca več. A za kakršen koli preobrat niso imeli možnosti.

”Mislim, da smo bili preprosto boljši, tudi v prvi tretjini, ko so nas nadstreljali. Edini njihov trenutek je bil med drugo igro z igralcem več v prvi tretjini, ko nismo dobro igrali in je naš vratar naredil razliko. V drugi tretjini smo bili veliko boljši, zaslužili smo si vodstvo. V zadnji tretjini smo se malenkost ustavili, imeli smo vodstvo, a s predstavo sem zadovoljen. Nekaj težav smo imeli le pri igri z igralcem manj,” je po tekmi povedal Mitja Šivic.

V petek, 29. 10., v Halo Tivoli prihaja Linz, ki je zanji premagal naše fante in še to po podaljšku. Tekma je ob 19.45 fantje pa si zaslužijo podporo s tribun!

Vstopnice so v predprodaji na voljo po 10 EUR, na dan tekme po 15 EUR.

Na prodajnih mestih Eventima ali https://www.eventim.si/si/izvajalec/hk-sz-olimpija-ljubljana-1154/profile.html

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top