skip to Main Content
Zmaji z zmago ponovno med prvih šest

V boju za neposredno uvrstitev v končnico se zmaji danes vračajo iz Dornbirna z zmago in novimi tremi točkami, kar jih trenutno uvršča na šesto mesto. Ekipo s Predarlskega so premagali s 4:2.

Že po prvi tretjini so zmaji vodili z 2:0, proti vratom domače ekipe so sprožili kar dvakrat več strelov – 22. Zeleno-bele je obigri z igralcem manj v vodstvo popeljal JakaSodja po izvrstni podaji Aleksndra Magovca. Dve sekundi pred koncem prve tretjine je za povečanje vodstva poskrbel Sébastien Piché.

V drugi tretjini je najprej zadel Blaž Tomaževič, nato pa se je s samostojno akcijo v 31. minuti vpisal še Žan Jezovšek. V nadaljevanju so domači sicer zadeli dvakrat, poskusili z igro brez vratarja, a jim preobrat ni uspel in zasluženo so slavili zmaji.

»Velike tri točke za nas po tistem porazu na zadnji tekmi. V Dornbirn smo prišli odločeni, da vzamemo te tri točke. Vedeli smo, da nas čaka ekipa, ki nima kaj izgubiti in ki je praktično že končala sezono, take ekipe pa so vedno nevarne. Bili smo zelo dobri, še posebej v prvem delu. Pri 4:2 smo šli malo na pete, a smo se zbrali, šli na tri napade, potem pa so fantje oddelali svoje. Trenutno smo na šestem mestu, je pa res, da je še vse mogoče in da se moramo pripraviti za vsako tekmo posebej,« je po tekmi povedal Mitja Šivic.

Pred domačimi navijači bodo zmaji ponovno zaigrali v četrtek, 24. februarja, ob 19.45, ko v goste prihaja Dunaj. V petek, 25. februarja, ob 19.15 pa v Ljubljano prihaja Bolzano.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top