skip to Main Content
Zmaji vodilna ekipa ICEHL

Naši hokejisti so v nedeljo zvečer v Hali Tivoli gostili hokejiste iz Salzburga in slavili z 1:0. Z zmago na domačem ledu so se povzpeli na sam vrh lestvice ICEHL. Za zmago je zadel Gregor Koblar, Žan Us pa je mrežo ohranil nedotaknjeno.

Super hokejski vikend se je za naše fante tako zaključil sanjsko – z dvema zmaga in vodilnim mestom na lestvici. Moštvo je bilo še vedno zdesetkano zaradi bolezni in trenerski štab je imel med tednom nemalo težav. V postavi so zaradi bolezni manjkali Miha Logar, Aleksandar Magovac in Miha Zajc, Wade Murphy pa zaradi lažje poškodbe. Še v nedeljo pred tekmo je bila vprašljiva igra Žige Panceta in Sebastiena Picheja, ki pa sta vendarle odigrala celotno tekmo. Prav tako povratnik Kristjan Čepon.

S Salzburgom ima Olimpija neporavnane račune še iz nekdanje lige Ebel. Tokrat so bolje začeli gostje in narekovali ritem. A zmaji so se proti koncu tretjine začeli prebujati in lepo priložnost je imel Guillaume Leclerc, a je bil gostujoči vratar Atte Tolvanen na pravem mestu. Druga tretjina je bila v znamenju zeleno-belih. Z nekaj lepimi priložnostmi so zaposlovali gostujočega vratarja, ki pa je zaustavil strele Leclerca, Čimžarja in K. Čepona.

 

V zadnji tretjini so se zmaji izjemno borili. Ubranili so se pritiskov gostov, potem pa se je v 50. minut na pravem mestu se je znašel Gregor Koblar in izkoristil prednost igralca več na ledu ter dosegel edin gol na tekmi. Minuto in pol pred koncem tekme je Salzburg riskiral in potegnil vratarja na klop ter skušal izsiliti podaljšek. Zmaji so se ubranili kljub izključitvi v njihovem moštvu in igri 4 na 6. Pri tem jim je pomagala bučna podpora s tribun, v Tivoliju se je zbralo okoli 1500 navijačev, ki so ustvarili izjemno vzdušje.

 

Žan Us je zaustavil 26 poskusov Avstrijcev in že drugič v sezoni v statistiko zapisal t.i. shutout. Zmaji so zdaj prvi na lestvici, kjer bodo vsaj do petka.

 

V torek jih čaka domači derbi z Jesenicami v dvorani Podmežakla za točke v državnem prvenstvu. V petek pa nov krog v ICEHL, in sicer zmaji gostujejo v Linzu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top