skip to Main Content
Zmaji v otvoritveni uradni tekmi zanesljivo v polfinale Pokalnega tekmovanja

V petek 8.9 je bila na sporedu čertfinalna tekma Državnega pokalnega tekmovanja med ekipama HK SŽ Olimpija in HDK Maribor. To je bila hkrati tudi prva uradna tekma nove ekipe, ki v letošnji sezoni predstavlja Članski hokej v Tivoliju.

Ljubljančani so nastopili v polni postavi. Manjkali so le tretji vratar Val Usnik, Nik Grahut ter Luka Ščap. Se je pa ekipi priključil nov igralec in sicer mladi napadalec Miha Pesjak.

Avtor: Facebook profil HK ECE Celje

 

Zmaji so v tekmo vstopali kot favorit in vlogo favorita so tudi uspešno upravičili. Led je bil s prvim zadetkom na uradni tekmi prebit v 10.minuti, ko je za vodstvo z 1:0 zadel Andrej Hebar (podajalca Aljaž Chvatal ter Maks Selan). Zadetek je igralce dodatno sprostil in do konca tretjine smo nato videli še dva zadetka. Za 2:0 je v 12.minuti zadel Nik Petek (podajalec Aljaž Uduč). Podajalec pri 2.zadetku, pa je v 18.minuti z novim zadetkom postavil tudi končni rezultat prve tretjine 3:0 (podajalca Nik Petek ter Črt Snoj).

Tempo Ljubljančanov se v drugi tretjini ni zmanjševal. Res, da je bil v 24.minuti izključen Črt Snoj, a je nato že v 25.minuti Andrej Hebar (podajalec Maks Selan) izid povišal na 4:0. Na polovici igralnega časa tekma je nato v 30.minuti za 5:0 zadel še Gal Koren (podajalec Luka Ulamec).

V zadnji tretjini so Zmaji uspešno nadaljevali z nadziranjem poteka igre. Končni rezultat tekme pa je bil postavljen že v prvih 10 minutah zadnje tretjine. Najprej je za 6:0, v igri z igralcem več, v 47.minuti zadel Andraž Zibelnik (podajalec Gal Koren). Končnih 7:0 pa je v 50.minuti postavil Miha Pesjak, po podaji Boštjana Groznika in Andreja Hebarja.

 

 

Ekipa HK Olimpije se je tako zasluženo uvrstila v polfinalni del Državnega pokalnega tekmovanja, kjer jo v soboto ob 16.30 čaka ekipa HK Triglav, ki je v četrtfinalu po začetnem izenačenem dvoboju na koncu dokaj zanesljivo premagala ekipo HK MK Bled z rezultatom 7:3.

 

Fotogalerijo s tekme (vir fotografij: Facebook profil HK ECE Celje) si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v pokalnem tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

Podrobnejšo statistiko s tekme pa si lahko ogledate na tej pvoezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top