skip to Main Content
Zmaji v finalu AHL

V soboto zvečer sta bili na sporedu odločilni, peti polfinalni tekmi Alpske hokejske lige. Zmaji so s 5:0 premagali Lustenau in si zagotovili mesto v finalu, kjer bo njihov nasprotnik Asiago, je izločil Jeseničane.

Foto: Eva Brili Grebenar

Naši hokejisti so v polfinalni seriji že vodili z 2:0 v zmagah, a je Avstrijcem uspelo izenačiti. Na peti tekmi so zmaji začeli odlično in Aleksandar Magovac je že po šestih sekundah tekme premagal vratarja Anthonyja Morrona. V nadaljevanju prve tretjine so Ljubljančani držali vse niti v svojih rokah in si zmago zagotovili že po prvem delu igre. V garderobo so odšli z visokimi štirimi goli prednosti. Uspešni so bili še Miha Logar, Miha Zajc in Žiga Pance, ki je v drugi tretjini zadel še za 5:0, kar je bil tudi končen rezultat.

V drugi tretjini so sledile tudi številne provokacije in izključitve, a zmagovalec je bil znan. V zadnji tretjini so zmaji nekoliko znižali tempo igre, a do kakšnih presenečenj ni prišlo, Paavo Hölsä pa je ponovno ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

»Nikoli ne moreš nadzorovati končnega rezultata in v hokeju je vse mogoče. Ponosen sem na predstavo naših hokejistov, na ledu so dali vse od sebe. Začeli smo močno, nismo se obremenjevali z rezultatom, dali smo vse od sebe. Če padeš, se pobereš in greš naprej. V finalu bo naš nasprotnik Asiago, ki je dobra ekipa. Igrali bomo našo igro in dali vse od sebe,« je po tekmi povedal trener Raimo Summanen.

Kapetan na domačih tekmah Žiga Pance je povedal, da so se pred tekmo dogovorili, da bodo igrali bolj agresiven hokej. »Na preteklih dveh tekmah smo jim dali preveč prostora in mislim, da je bil že kar na začetku to za Avstrijce šok. Verjetno so pričakovali drugačen obraz naše ekipe, šokirali smo jih tudi z golom v šesti sekundi. Vedeli smo, da smo boljši nasprotnik, a na zadnjih dveh tekmah se nam nič ni poklopilo. Danes pa smo pokazali pravi karakter, pokazali, da znamo stopiti skupaj. Iz zadnjih dveh porazov smo se veliko naučili. Porazi so prišli ob pravem času,« pravi Žiga Pance, ki od tekem z Asiagom pričakuje veliko bolj agresiven hokej z več igre na telo.

Da so si fantje zaželeli močen in hiter začetek, je dokazal Aleksandar Magovac, ki je zadel že v šesti sekundi. »Hitro smo jih ustavili, jih presenetili, odpravili napake iz preteklih dveh tekem. Pokazali smo, da se ne morejo z nami kosati. V finalu smo si želeli Jeseničane, a kar je, je. Naši cilji so jasni,« je povedal.

Finale se začenja v torek, 20. aprila, ob 20.00 v Hali Tivoli. Neposredni prenos bo na Šport TV.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top