skip to Main Content
Zmaji uradno začeli novo sezono

Z zborom ekipe in prvim treningom so zmaji uradno začeli novo sezono, v kateri bodo branili tri naslove – pokalih prvakov Slovenije, državnega prvaka in naslov prvaka Alpske hokejske lige (AHL). Jedro ekipe, ki je v pretekli sezoni osvojila vse, kar se je osvojiti dalo, ostaja nespremenjeno, prišlo je do nekaj do manjših sprememb

»Mislim, da je to to, to je ekipa, ki bo začela sezono. Mogoče bomo presenetili le še s kakšnim mladim igralcem, ki mu bomo dali možnost. Ostajamo pri našem načelu, da ekipo sestavljajo izključno slovenski igralci, kot smo videli v pretekli sezoni, se nam je to obrestovalo,« je povedal predsednik kluba Miha Butara. »Naši cilji so jasni: želimo si ubraniti vse tri naslove in pripraviti presenečenje v celinskem pokalu

Kot smo v klubu že povedali, smo se resno pogovarjali tudi z ligo EBEL, kjer smo imeli tako klub kot liga skupen interes. Po tehtnem premisleku pa smo se odločili za nadaljevanje v ligi, kjer smo tekmovali doslej. »Pričakujemo, da bo AHL letos tudi zelo zahtevna in bo za zdaj ljubljanskemu občinstvu ponudila maksimum. V naslednji sezoni pa bomo šli verjetno razred višje, a ne nujno EBEL,« je še dodal predsednik Miha Butara.

Glavni trener Jure Vnuk je začel s treningi s skoraj popolno ekipo, kapetan Aleš Mušič in Žiga Svete se ji pridružita naslednji teden, Uroš Batič okreva po poškodbi. Ekipo sta okrepila Anže Ropret in Miha Logar, ki sta se v domovino vrnila prvi iz Madžarske, drugi iz Francije, Enes Gorše pa je na preizkušnji.

»Zelo sem zadovoljen z ekipo, imamo ogromno možnosti, da sestavimo dobre napade in se že veselim teh priprav. Začeli bomo s 14-dnevnimi bazičnimi pripravami, v času katerih ne bomo razmišljali o taktiki, v tretjem tednu pa imamo dve prijateljski tekmi z madžarskim nasprotnikom in Beljakom, kjer bomo preskusili tudi napade in taktiko,« je medijem povedal trener Jure Vnuk.

Imamo velike ambicije. Zato začenjamo s peklenskimi pripravami, ki bodo še kanček težje kot lani. Zelo sem zadovoljen z ekipo. Imamo ogromno možnosti za dobre napade in se že veselim dela s fanti. Zdaj so bazične priprave, ko še ne bomo razmišljali o taktiki, v tretjem tednu pa bosta že prva dva močna tekmeca,” je ob prvem zboru na druženju s sedmo silo pred dvorano Tivoli dejal trener Vnuk.

»Zame je to nekaj posebnega. Prvo leto, ko sem bil trener, smo s fanti osvojili vse. Lani sem naredil nekaj napak, ki jih bom letos skušal popraviti in nadejam se še ene dobre sezone. Bo pa vsekakor težko ponoviti takšno sezono, a k temu bomo težili. Lani je bilo vse na robu fanatične borbe in upam, da lahko to ponovimo«.

Zmaje prva prijateljska tekma čaka 15. avgusta, ko v Hali Tivoli gostuje z Dunaújvárosi Acélbikák, dan kasneje pa naši hokejisti gostujejo pri VSV v Beljaku. Med 22. in 25. avgustom pa tudi letos sodelujemo na turnirju Mednarodna hokej liga Bled 2019. Sledi pokal Slovenije prvi teden septembra, prvo tekmo v AHL pa igramo v domačem Tivoliju 14. septembra s celovškim KAC II. Sredi oktobra pa fante čaka še debi v celinskem pokalu na turnirju v Rittnu, kamor smo se uvrstili kot državni prvaki.

Letos se je ekipi pridružil Anže Ropret, otrok Olimpije, ki se veseli nastopa v zeleno-belem dresu. Po treh letih v tujini je tehtal različne možnosti, imel več ponudb, a pretehtal je zeleno srce. “Lani je Olimpija osvojila vse, kar se je dalo. To bo velik izziv za novo sezono. Ekipa je kakovostna in sposobna, da lahko to ponovimo. Nov izziv je udi celinski pokal, kjer mislim, da imamo dobre možnosti. Ekipa je večinoma enaka, tako da bi morala biti dobra sezona. O AHL sem slišal dobre stvari in zagotovo ne bo enostavno zmagovati,« je povedal Anže Ropret.

Aleš Kranjc se zaveda, da s pripravami na sezono prihaja tudi obvezno »trpljenje«. »Po drugi strani pa tudi čakaš, da greš spet na led in se konča ta poletni del suhih treningov. Nekaj sprememb v ekipi je, kakšne so, bomo videli na ledu. Mislim, da bomo ravno tako dobri ali še boljši. Vse se bo začelo na novo, vsaka tekma je zgodba zase.«

»Vsi se veselimo začetka sezone,« je povedal vratar Žan Us. »Lani smo res dosegli velik uspeh in gremo z optimizmom v novo sezono. Vsekakor bomo skušali ponoviti te uspehe. Veselimo se tudi celinskega pokala, kjer bo zanimivo igrati.«

Ekipa HK SŽ Olimpija:

Vratarji: Tilen Spreitzer, Žan Us, Nal Kavčič;
Branilci: Uroš Batič, Nejc Brus, Mark Čepon, Aleš Kranjc, Miha Logar, David Planko, Žiga Svete, Luka Zorko;
Napadalci: Martin Bohinc, Aljaž Chvatal, Žan Jezovšek, Gal Koren, Anej Kujavec, Aleš Mušič, Janez Orehek, Žiga Pešut, Sašo Rajsar, Anže Ropret, Mark Sever, Nik Simšič, Luka Ulamec; Enes Gorše je na preizkušnji.

Glavni trener: Jure Vnuk
Pomočnik trenerja: Gregor Polončič

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top