skip to Main Content
Zmaji ugnali Fasso in Vipiteno

Naši hokejisti so imeli tik pred reprezentančnim premorom napet urnik: v četrtek so v Tivoliju gostili ekipo Fassa Falcons, v soboto zvečer pa so gostovali v Vipitenu pri ekipi Broncos. Prvo tekmo so dobili z gladkih 4:0, na gostovanju pa se ponovno veselili zmage z 2:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

Na praznični četrtek so zmaji v Tivoliju prekrižali palice z ekipo iz Dolomitov Fassa Falcons, ki je na lestvici uvrščena nekje na sredini. Domači so začeli zadržano, a povedli z golom Anžeta Ropreta pred koncem prve tretjine. V nadaljevanju igre sta vodstvo povišala Nik Simšič in še enkrat Anže Ropret. Končni rezultat 4:0 pa je postavil Mark Sever, Žan Us je zaklenil svoja vrata.

Za domače je zaigral tudi povratnik v ekipo Kristijan Čepon, ki pa si je poškodoval roko in bo vsaj dva tedna počival. Na ledu je zaradi smrti v družini manjkal tudi Miha Logar.

Kljub zmagi pa trener Polončič ni bil povsem zadovoljen z igro.“Moram biti odkrit. Z ničimer nisem zadovoljen. Veselita me le končni izid in to, da smo mrežo ohranili nedotaknjeno. Padli smo na njihovo raven igre. Če bi igrali naš hokej, našo igro, bi bila zmaga višja,”je povedal po tekmi.

Foto: Eva Brili Grebenar

Na gostovanje pred reprezentančnim premorom se je ekipa odpravila torej brez Logarja, K. Čepona in Ulamca, ki se počasi vrača po poškodbi z začetka sezone. Povedli so zmaji z golom Anžeta Ropreta v 15. minuti. Domači so kasneje izenačili, a je zmagoviti zadetek dosegel Žiga Pešut v 55. minuti. Zmaji so imeli občutno premoč tudi v strelih na gol.

Tokrat je bil nad predstavo in borbo zeleno-belih navdušen tudi trener Polončič. “Bravo, res kapo dol fantom. Drsali in borili so se en za drugega, kljub temu, da smo igrali oslabljeni in le s štirimi branilci. Prepričani smo, da se po kratkem počitku vrnemo še močnejši,” je povedal po tekmi. “Cela ekipa je igrala za Miho Logarja, naše misli so vseskozi namenjene njemu in njegovim najbližjim.”

To je že sedma zaporedna zmaga zmajev, ki bodo naslednjo tekmo odigrali 14. novembra, ko v Hali Tivoli gostuje ekipa Zell am See.

Sledi reprezentančni premor, ki ga bodo v zeleno-belem taboru izkoristili za malo počitka, potem pa se bodo posvetili treningu, ki pa ga bodo izpustili Mark Čepon, Gal Koren, David Planko in Luka Zorko, ki so bili vpoklicani v reprezentanco. Po zboru v ponedeljek, 4. novembra, na Bledu jih konec tedna čaka nastop na na turnirju iz niza Euro Ice Hockey Challenge v latvijski Liepaji čaka.

 

Zapisala: P.P.

 

Video posnetek celotne tekme proti ekipi HC Fassa si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme proti ekipi HC Fassa si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme proti ekipi HC Fassa si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme proti ekipi HC Fassa si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme proti ekipi Wipptal Broncos si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme proti ekipi Wipptal Broncos si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top