skip to Main Content
Zmaji trenutno na drugem mestu AHL

Zmaji so svoje zadnje tri tekme odigrali z avstrijskimi moštvi. Po gostovanjih v Zell am Seeju in Kitzbühlu, so si še tretjo zaporedno zmago priborili na domačem ledu proti drugi ekipi celovškega KAC. Slavili so s 6:3.

Foto: Eva Brili Grebenar

Hokejisti Olimpije so bili že na papirju močnejši nasprotnik, z zmago pa so se utrdili na drugem mestu lestvice, a s tekmo več kot tretjeuvrščeni Ritten. Olimpija in KAC II sta se pomerila že tretjič v sezoni in ponovno so bili bolj prepričljivi zmaji. Tekmo so začeli z zadetkom Aleša  Kranjca, ki mu je sledil hiter gol gostov. Zgodovina se je ponovila malo pred koncem prve tretjine, ko je Ljubljančane v novo vodstvo popeljal Žan Jezovšek, a so gostje takoj zatem ponovno izenačili. Prva tretjina se je z golom Gregorja Koblarja končala s 3:2. Na začetku druge tretjine je vodstvo za dva gola povišal David Planko. V nadaljevanju tretjine so še enkrat zadeli gostje, za domače pa še kapetan Aleš Mušič in Žiga Svete. V zadnji tretjini se rezultat ni spremenil.

»Naš cilj je bil zmagati z 2:0 in ne z 8:4, se pravi, ne prejeti zadetka. A smo že v prvi tretjini prejeli dva zadetka. Tudi pred drugo tretjino smo si zadali, da ne prejmemo zadetka, pa smo ga. Še se nam pojavljajo napake v obrambi. Premalo pozornosti dajemo na tiste igralce, ki nimajo ploščka, le na tiste, ki ga imajo. Je pa zato napad toliko bolj povezan, hiter in s tem segmentom sem zadovoljen,« je po tekmi povedal trener Jure Vnuk.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji bodo tudi prihodnje dni trdo trenirali, edini prosti dan imajo v nedeljo, v ponedeljek pa nadaljujejo z državnim prvenstvom, ko gostujejo na Bledu. »Poskusili bomo izkoristiti trenutke, ko smo še vroči, za trening. Naslednji teden nas čakata še dve domači tekmi v AHL z italijanskima ekipama, sledi pa krajši reprezentančni premor. Takrat bomo lahko malo zadihali,« je dodal Jure Vnuk.

»V nadaljevanju nas čaka še kar nekaj težkih gostovanj, na primer v Rittnu, Asiagu, Dornbirnu, zagotovo pa je naš cilj, da ostanemo med prvimi štirimi oz. ubranimo drugo mesto.«

Naslednjo domačo tekmo ograjo zmaji v četrtek, 31. januarja, ob 19.15, ko v Tivoliju gostuje ekipa iz Cortine. Vabljeni!

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top