skip to Main Content
Zmaji ta konec tedna na celinskem pokalu

Ta konec tedna naši fantje prvič tekmujejo v celinskem pokalu, ki sodi pod okrilje IIHF in kamor so se uvrstili kot državni prvaki. V skupini D, ki med 18. in 20. oktobrom poteka v Rittnu, bodo prekrižali palice z gostitelji Rittner Buam (ITA), Ferencvarosi TC (HUN) in Txuri-Urdin San Sebastian (ŠPA).

Pričakujem zelo izenačen turnir. Gre za dobre ekipe. Tista, ki bo najbolj disciplinirana in bo naredila najmanj napak, se bo veselila. Smo zelo dobro pripravljeni. Cilj je, da se uvrstimo naprej, drugega cilja ni. To smo povedali že na začetku sezone. Za to smo garali od prvega srečanja naprej,” je pred odhodom na Južno Tirolsko povedal kapetan Aleš Mušič.

Da bodo vse tekme težke, je prepričan Martin Bohinc. “Pomembno je, da dobro odigramo in se ne oziramo na nič. Samozavesti nam ne manjka.

Na nasprotnike smo se zelo dobro pripravili. Ritten poznamo iz Alpske hokejske lige in tu skrivalnic ni. Mislim, da bo pomembno odločala dnevna forma. Za Ferencvaros imamo pripravljeno podrobno analizo, a o tem po tekmi z Rittnom,” pa je povedal trener Gregor Polončič.

Spored tekem na turnirju v Rittnu:

– petek, 18. oktober:

20.00 Ritten – SŽ Olimpija

– sobota, 19. oktober:

16.00 SŽ Olimpija – Ferencvaros

– nedelja, 20. oktober:

14.00 SŽ Olimpija – Txuri Urdin San Sebastian

Na turnir tretjega kroga, bo med 15. in 17. novembrom v Vojensu, vodi le zmaga na tem turnirju. Zmagovalca tam že čaka domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens.

Tekme lahko spremljate na (plačljivi) povezavi:

https://rittnerbuam.cleeng.com

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top