skip to Main Content
Zmaji so v finalu Alpske hokejske lige!

Po tem ko so še tretjič premagali ekipo Lustenau, tokrat s 7:4, so se zmaji uvrstili v finale AHL. Na zadnji tekmi so se vrnili po zaostanku dveh golov, uprizorili preobrat, ulovili vodstvo gostov in se suvereno uvrstili v finale.

Zeleno-beli so v svoji komaj drugi sezoni v članski konkurenci presenetili marsikoga. S povsem slovensko ekipo in s trdim delom so se prebili do finala. Kdo bo nasprotnik, je odvisno od polfinalnega obračuna med Jesenicami in Pustertalom. Zmaji so tekmo začeli zaspano in dopustili hitro vodstvo gostov, ki so povedli v 3. minuti z golom P. Koczere ob igralcu več na ledu. Vodstvo so povišali v 6. minuti, ko je Žana Usa premagal še Martin Grabher Maier. Aleš Mušič je v 10. minuti znižal vodstvo gostov, ki pa so hitro udarili nazaj in povišali vodstvo na 3:1. V drugi tretjini so se zmaji na led vrnili prenovljeni. Zaigrali zbrano in pokazali številne akcije, ki pa niso spravile ploščka v mrežo gostujočega vratarja, a so razvnele občinstvo na do konca popolnjeni vzhodni tribuni. Najprej je to uspelo Kristjanu Čeponu v 27. minuti. Zatem so zmaji še dodatno dvignili obrate in videli smo še več lepih akcij. Za preobrat sta v 39. minuti poskrbela najprej Žiga Pešut in takoj zatem še Gregor Koblar.

Na drugi odmor so zeleno-beli odšli v garderobo ob prednosti 4:3. V zadnjem delu igre so stopnjevali pritisk in v 42. minuti je najprej zadel Mark Čepon in minuto zatem še enkrat Žiga Pešut. Gostje so v 47. minuti izkoristili prednost igralca več na ledu in znižali izid na 6:4, končni rezultat pa je postavil Žan Jezovšek s strelom v prazno mrežo v dobro minuto pred koncem tekme.

Po tekmi je trener Jure Vnuk povedal: “Po vodstvo gostov smo odreagirali mirno, vedeli smo, kaj moramo narediti, se vrnili in zmagali. Nekaj dni počitka nam bo prišlo, da se bomo lahko dobro pripravili na finale. Zavedamo se, da ne bo lahko, a s takšno igro verjamemo v uspeh.

Žiga Pešut, strelec dveh golov: “Zasluženo smo zmagali, bili smo boljši tekmeci. Po zaostanku v prvi tretjini smo si rekli, da se moramo zbrati, zatem so prišli goli in zmaga. S kom bomo igrali v finalu, se ne ukvarjamo, serija bo zagotovo težka. A gledati moramo nase, igrati svojo igro. Gremo po pokal.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v končnici AHL spremljate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top