skip to Main Content
Zmaji so prvaki AHL

Naši hokejisti so še tretjič v finalni seriji premagali Asiago in ubranili naslov prvak Alpske hokejske lige. V Tivoliju so še tretjič premagali Asiago, tokrat s 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) Prva dva obračuna sta se po podaljških končala s 3:2.

Foto: Eva Brili Grebenar

Prvi dve tekmi sta se razpletli po precej podobnem scenariju – na obeh se je semafor po 60 minutah ustavil na 2:2 in na obeh so v 67. minuti za zmago zadeli zmaji. Na zadnji tekmi v Tivoliju pa so zmaji slavili v slogu pravih zmagovalcev, narekovali tempo in niso dopuščali možnosti nasprotniku. Zmaji so imeli številne priložnosti, a plošček nikakor ni želel za hrbet vratarja Vallinija. V prvi tretjini je bil uspešen Marc-Ollivier Vallerand, v drugi Žiga Pance. Žiga Pešut je v zadnji tretjini prednost povišal na 3, gostje pa uspeli premagati vratarja Hölso. Italijani so slabih 5 minut pred koncem iz igre vzeli vratarja, a preobrat jim ni uspel, Žiga Pance pa je zadel za končnih 4:1.

Vedno je lepo zmagati in vedno se lahko stvari obrnejo drugače. Danes nismo želeli dopustiti možnosti Italijanom, saj bi se lahko vse skupaj obrnilo drugače,” je po tekmi povedal trener Raimo Summanen. ”Zavedati se moramo, da zmage niso samoumevne in vedno se je treba zanje boriti. Na tej ekipi je bilo veliko pritiska od začetka sezone in uspela je. V končnici je bila prelomna točk peta tekma polfinala proti Lustenauu. Asiago je dobra ekipa, ki se ne predaja, vesel in ponosen sem na zmago ekipe. Tudi v finalni seriji smo veliko tvegali in obrestovalo se nam je.

Kapetan Žiga Pance je po zmagi povedal, da je lovorike vedno lepo osvojiti. ”V končnici nam tudi ni šlo vse po planu, a pokazali smo pravi karakter te ekipe, stopili skupaj in na koncu zmagali. Zagotovo je bila prelomna peta tekma proti Lustenauu, takrat smo šli na vse ali nič in pokazali, česa je sposobna ta ekipa. To je bil zagon za finalno serijo,” je povedal novinarjem. ”Želeli bi si dvigniti ta pokal pred navijači, a situacija je, kakršna je. Upamo, da prihodnjo sezono igramo pred navijači in polnimi tribunami.

Zmaje zdaj čaka še finale državnega prvenstva, v katerem ekipi igrata na tri zmage. Prva tekma bo v Hali Tivoli v petek, 30. aprila.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top