skip to Main Content
Zmaji se ne predajajo

Ljubljana, 10. 4. 2018 – V ljubljanski Hali Tivoli je v torek, 10. aprila, potekala druga tekma finala državnega prvenstva med večnima tekmecema HK SŽ Olimpija in HDD SIJ Acroni Jesenice. Drugo zmago v nizu so zabeležili gostje. Obiskovalci v dvorani Tivoli pa si imeli priložnost ogledati res dobro in razburljivo tekmo.

Zmaji so hitro povedli z zadetkom Aljaža Chvatala. Tudi sicer je imel prvo tretjino vratar gostov Clarke Saunders imel veliko dela, saj so Ljubljančani napadali, imeli veliko akcij in priložnosti za nov zadetek, ki pa jih niso izkoristili. Železarji so izid izenačili, zmaji so obvladovali igro, a plošček kar nekako ni hotel v gol.

V drugi tretjini se je igra razživela. Najprej so prednost igralca več na ledu izkoristili gostje in z golom Luke Kalana povedli. Za domače pa je izenačil Miha Pesjak. Večkrat je bilo vroče tako pred golom Tilna Spreitzerja kot Clarka Saundersa, a druga tretjina se je zaključila z izenačenim rezultatom 2:2.

Ljubljančane je na začetku zadnje tretjine z lepim prodorom v vodstvo popeljal Miha Zajc, na kar so gostje z Gorenjske hitro odgovorili in izenačili. Devet minut pred koncem pa z golom Aleksandra Magovca povedli. Ljubljanskemu strategu Juretu Vnuku ni preostalo drugega kot popolno tveganje in dve minuti pred koncem je iz gola potegnil Tilna Spreitzerja. Gostje so končni rezultat postavili z golom v prazno ljubljansko mrežo.

»Neverjetno, kot bi nas nekdo začaral. Ne gre in ne gre. Fantje so se borili, delali po načrtu. Na trenutke je bilo videti, da bomo suvereno zmagali, a nekako nismo našli poti do zmage. Morda bi ta ekipa potrebovala tudi kanček sreče, da bi ji uspelo. V prvi tretjini bi igro lahko kronali še s kakšnim zadetkom. Je pa res, da je treba dobro igrati 60 minut,« je po tekmi povedal trener Jure Vnuk.

»Bili smo boljši nasprotnik, to tekmo bi morali zmagati. A naredili smo nekaj nespametnih napak in Jeseničani so to znali izkoristiti. Pozabiti moramo na ta poraz. Igramo tekmo po tekmo in nič še ni izgubljeno. Upanja še nismo izgubili, verjamemo v preobrat. Če bomo izkoristili priložnosti, imamo lahko še vse možnosti,« je razmišljal napadalec Miha Zajc. Tudi Miha Pesjak je povedal, da se ekipa ne predaja in verjame v preobrat.

Naslednja tekma je v četrtek na Jesenicah.

Strelci: 1:0 Chvatal (Zajc, Pesjak, 1.), 1:1 Čimžar (U. Sodja, 9.), 1:2 Kalan (Tomaževič, Logar, 21.), 2:2 Pesjak (Orehek, Chvatal, 28.), 3:2 Zajc (Pesjak, 42.), 3:3 U. Sodja (Svetina, Jezovšek, 48.), 3:4 Magovac (U. Sodja, Tavželj, 51.), 3:5 Kalan (Tomaževič, Stojan, 60.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 8, Sij Acroni Jesenice 8 minut.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top