skip to Main Content
Zmaji s prvo zmago v polfinalu AHL

Naši hokejisti so 1. aprila v domači Hali Tivoli odigrali prvo tekmo polfinala Alpske hokejske lige, v katerem so njihov nasprotnik moštvo EHC Lustenau. Z zmago 4:1 so v polfinalnem nizu povedli z 1:0. V polfinalu moštvi igrata na tri zmage.

Foto: Eva Brili Grebenar

V klubu smo si pred sezono zastavili cilj uvrstitev v polfinale, kar nam je pretekli teden na šesti tekmi v Renonu tudi uspelo. Šele na sedmi četrtfinalni tekmi v soboto zvečer pa so naši fantje dobili polfinalnega nasprotnika – ekipo EHC Lustenau, s katerim so imeli po rednem delu izenačeno bilanco. V gosteh na Predarlskem so izgubili, doma v Tivoliju zmagali. Tudi tokrat je za goste ostal Tivoli neosvojljiv.

Ker je bila Olimpija po rednem delu uvrščena na drugo mesto, Lustenau pa na šesto, je bila prva polfinalna tekma v Tivoliju. Zmaji so začeli odločno in kompaktno, kot znajo v Tivoliju. Prepričljivo so se podali poti golu gostov, kjer je bil gostujoči vratar kar dobro zaseden. Do 11. minute je ubranil mrežo nedotaknjeno, takrat pa jo je zatresel Sašo Rajsar – zmaji so imeli takrat na ledu igralca več. Že dve minuti kasneje pa so domači vodstvo povišali na 2, ko je po lepi akciji zadel kapetan Aleš Mušič.

V drugi tretjini so gostje postali nevarnejši in si ustvarili nekaj lepih akcij, a Žan Us je zdržal vse poskuse na domača vrata. Za 3:0 je zadel Gal Koren v 31. minuti, ko je imela Olimpija na ledu igralca manj. Še v isti minuti so gostje zatresli mrežo vratarja Usa, toda zmaji niso dopustili preobrata in izkazalo se je, da je bil to častni zadetek za goste.

Foto: Eva Brili Grebenar

Tudi v zadnji tretjini so imeli zeleno-beli pod nadzorom dogajanje na ledu. Čeprav so gostje poskušali tik pred koncem tekme s šestimi igralci, do preobrata ni prišlo. Nasprotno, v prazno mrežo je natanko minuto pred koncem zadel Aljaž Chvatal. Razmerje strelov na koncu je bilo 47 – 23 v prid zeleno-belih, ki so kar trikrat zadeli vratnico.

»Danes smo dobro začeli tekmo, zadovoljen sem z uvodno tretjino, v nadaljevanju pa smo nadzorovali položaj. Nasprotniku nismo pustili veliko odprtih vrat do našega gola. Domače zmage, pred domačo publiko, so vedno najslajše,« je po tekmi povedal trener Jure Vnuk. Njegova ekipa se je na pot na Predarlsko odpravila že danes, jutri zvečer pa jih čaka že druga polfinalna tekma. »Igramo s štirimi napadi v visokem ritmu in pozna se, da ekipe težko drsajo z nami. To se je pokazalo tudi v prejšnji seriji. Upamo tudi na takšno nadaljevanje

Gal Koren: »Prva tekma je pomembna za samozavest. Dobro smo začeli, stopnjevali igro, igrali smo disciplinirano in izkoristili priložnosti, ki so se nam ponudile. Čas, ki ga imamo do sredine tekme, bomo skušali čim bolj izkoristiti za regeneracijo, potem pa naprej

Aleš Mušič: »Polfinalna serija je krajša, zato je ta prva zmaga še toliko bolj pomembna. Verjeli smo v zmago, mislim, da smo bili boljši tekmec. A v Lustenauu nas čaka težka tekma in čim bolj se moramo spočiti in podobno igrati kot danes. Zanima nas jasno zmaga, ne bo pa lahko. V končnici se igra drugačen hokej, vsaka napaka se lahko maščuje.«

Naslednjo domačo tekmo igrajo naši fantje v petek, 5. aprila, ob 19.15 v Hali Tivoli.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celoten razplet končnice AHL spremljate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top