skip to Main Content
Zmaji s 4:0 premagali Asiago

HK SŽ Olimpija je v sredo zvečer v Tivoliju gostila italijansko ekipo MS Asiago. Že drugič v dobrih treh tednih so slavili zmaji.

Ljubljančani so si z že drugo zmago v tem mesecu nad Asiagom priborili pomembne tri točke, a na lestvici ostajata ekipi tretje (Asiago) in četrto uvrščena (Olimpija). Italijani so prišli v Ljubljano zelo motivirani in z veliko željo, da se oddolžijo za poraz na domačem ledu. Začeli so ostro in napadalno, a je Andrej Hebar Ljubljančane v 12. minuti povedel v vodstvo. Rezultat so zmaji navkljub rahlemu padcu zbranosti ubranili tudi v drugi tretjini, medtem ko je zadnja tretjina potekala pod taktirko zmajev.

Najprej je v 44. minuti zadel Luka Ulamec, dve minuti kasneje pa še Aljaž Uduč. Deset minut pred koncem je rezultat zapečatil Matic Kralj, ki je zadel za 4:0. Nesporni junak tekme je bil tudi ljubljanski vratar Robert Kristan, ki je že na drugi tekmi zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

In kako je tekmo videl Aljaž Uduč, strelec tretjega zadetka za domače? »Mislim, da smo danes pokazali naš karakter. V obrambi smo igrali, kot je treba, hkrati pa smo dali gole. Veseli smo tudi druge nule zapored«, je kratko in jedrnato strnil sredino tekmo.

»Vzdušje v ekipi raste z zmagami, ujamemo se dobro. Morda se nam pozna malo utrujenosti, a s tem pride tudi borbenost. V petek nas čaka težko gostovanje v Bregenzerwaldu z dolgo avtobusno vožnjo. A gremo po zmago«, je še povedal Aljaž, ki na ledu vedno da vse od sebe in si tudi v svoji igri želi še nekaj izboljšav. Želi si tudi, da bi kot ekipa prišli čim dlje, vsekakor pa v končnico lige.

Z igro svojih varovancev je bil zadovoljen tudi trener Andrej Brodnik, ki je povedal, da so želeli prenesti tekmo iz Brunica, kjer so prikazali odlično igro. »Dobro smo odigrali prvo in tretjo tretjino, v drugi pa smo bili premalo zbrani. A prav dosti časa za veselje nimamo, saj se oziramo že proti petkovemu gostovanju in se nadejamo novih točk in zmag.«

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top