skip to Main Content
Zmaji prvič poraženi v Tivoliju

Hokejisti HK SŽ Olimpije so bili kar 40 dni neporaženi, niz zmag je prekinilo gostovanje v Salzburgu pri mladih rdečih bikih, ki mu je sledil prvi domači poraz zeleno-belih v tej sezoni v domači Hali Tivoli. Z 1:4 je bil boljši VEU Feldkirch.

Avtor: Eva Brili Grebenar

Ljubljančanom je deseta zaporedna zmaga ušla v četrtek, 1. novembra, na gostovanju v Salzburgu. Plošček pa po željah zmajev ni drsel niti na tekmi v domačem Tivoliju, ko je gostovala ekipa VEU Feldkirch, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Nik Zupančič.

Po vodstvu gostov v 14. minuti so zmaji hitro našli odgovor in slabe pol minute zatem je Aleš Kranjc izenačil. V drugi tretjini so gostje povišali prednost na 1:2. V zadnji tretjini pa vodstvo povišali na dva gola. Trener Jure Vnuk se je odločil iz igre potegniti vratarja Spreitzerja, a zmajem ni uspelo znižati izida. Nasprotno, gostje so zadeli v prazen gol in postavili končni rezultat 1:4. Pri tem pa je imel vratar gostov svoj večer, saj je ubranil kar 37 strelov na svoj gol. Gostje so proti ljubljanskemu golu udarili 29-krat in trikrat premagali Tilna Spreitzerja.

»Na žalost se danes ni izšlo. Nismo bili nadigrani, je pa res Feldkirch pokazal določeno kvaliteto. Mi svojih priložnosti nismo izkoristili. Predvsem nas je kaznovala neučinkovitost pri igri z igralcem več. Zdaj se bomo spočili in nadaljevali začrtano pot. Nisem razočaran, saj so se fantje borili, kot je treba, a plošček žal ni našel poti v gol. Malo smo imeli tudi smole. A nič ni narobe, izgubili smo le hokejsko tekmo. Vemo, kaj moramo popraviti,« je po tekmi povedal Jure Vnuk.

Avtor: Eva Brili Grebenar

Kapetan Aleš Mušič je po tekmi povedal: »Mislim, da smo celotno tekmo danes odigrali dobro. Na žalost nismo uspeli doseči več golov, kot nam je to uspevalo na prejšnjih tekmah. Zadnji dve tekmi se nam je malo ustavilo. A igrali smo dobro, zelo dober ritem. Se zgodi, pride tudi tak poraz. Premor nam bo prav prišel, saj je bil ritem zadnje dni res hud

Naslednja domača tekma bo v sredo, 14. novembra, ko v Tivoliju gostuje ekipa Adler Kitzbühel.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top