skip to Main Content
Zmaji prvi v končnico Alpske hokejske lige

V soboto zvečer so naši fantje gladko premagali ekipo Vienna Capitals Silver c 6:2 in si tako kot prva ekipa zagotovili svoje mesto v končnici Alpske hokejske lige. Še naprej pa ohranjajo tudi trdno vodstvo v ligi.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaga zmajev je bila pričakovana, saj nasprotnik zaseda predzadnje mesto v ligi. A že v drugi minuti povedli so gostje, slabi dve minuti pozneje pa je za izenačenje zadel Janez Orehek, po prvi tretjini je bilo tako izenačeno 1:1. V drugi tretjini so zmaji napadli in zadeli štirikrat. Najprej Žan Jezovšek, zatem Nejc Brus (ob igralcu manj), Luka Ulamec in Aljaž Chvatal. V tretji tretjini je za končnih 6:2 zadel še Nik Simšič.

Pot zagotovo ni bila enostavna, vloženega je bilo veliko trdega dela. Z napredkom, načinom igre in načinom razmišljanja smo prišli do uvrstitve v končnico že nekaj krogov do konca rednega dela. V naslednjem krogu bo pomembno obdržati prvo mesto, zmagovati v drugem delu,” je uvrstitev v končnico komentiral trener Gregor Polončič. “Na domačih tekmah igramo dominanten hokej, v gosteh tudi igramo bolj preudarno. Ritem bo še naporen in delamo na tem, da smo vsak dan boljši. Imamo odlično ekipo, še vedno pa imamo veliko možnosti za izboljšave.

Po decembrskem premoru so zmaji zmagali vse tekme in imajo trenutno izjemen niz. V ponedeljek, 6. januarja, gostujejo v Val Gardeni. V četrtek, 9. januarja, pa vabljeni na novo domačo tekmo, ko ob 19.15 v Tivoliju gostuje ekipa EC Kitzbühel.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top