skip to Main Content
Zmaji prevzeli vodstvo na lestvici AHL

Zmaji so v nedeljo po odlični igri suvereno premagali ekipo Lustenaua s 6:0 (4:0, 1:0, 1:0) in prevzeli vodstvo na razpredelnici Alpske hokejske lige.

Foto: Eva Brili Grebenar

Gostje so sicer igrali tekmo že dan prej, a niso resno zapretili. Vse njihove poskuse, da bi dosegli vsaj častni zadetek, je zaustavil Paavo Hölsä, ki je tokrat zaklenil vrata. Prav dve njegovi obrambi na začetku tekme, sta podžgali zmaje, ki so že po prvi tretjini vodili s 4 goli.

V drugi in tretji tretjini pa so zadeli v vsaki tretjini poskrbeli za en zadetek za končnih 6:0. Dvakrat je zadel novinec v ekipi Francis Beauvillier, ki pravi, da so ga soigralci sprejeli izredno toplo. V Ljubljani se zaenkrat počuti odlično, žal mu je le, da si zaradi covida še ne more ogledati mesta, kot bi si želel. Po tekmi je še povedal, da ni tekmoval od marca lani, a je redno in vztrajno treniral in se pripravljal tudi s svojim bratom, sicer NHL-ovcem.

Po tekmi je svoje varovance pohvalil tudi trener Gregor Polončič, ki je povedal še, da je šport živa stvar, zato moramo biti vedno pazljivi na vse detajle.

Zmaje v tem tednu čaka polfinale državnega prvenstva s HK Slavija jr., in sicer 26. in 28. januarja.

Naslednjo AHL tekmo pa naši fantje igrajo 2. februarja, ko gostujejo v Cortini.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top