skip to Main Content
Zmaji prepričljivo premagali železarje v Podmežakli

Prvi letošnji večni hokejski derbi so prepričljivo dobili zeleno-beli, ki so s 4:0 (0:2, 0:1, 0:1) nadigrali Jeseničane v domači Podmežakli. To je bil prvi derbi v Alpski hokejski ligi v tej sezoni.

Zmaji so prvič zadeli že v četrti minuti, ki je po podaji Aneja Kujavca zadel Aljaž Chvatal. Zeleno-beli so še naprej narekovali ritem tekme in tri minute kasneje je ob igralcu več na ledu strel Aleša Kranjca v gol pospremil Kristjan Čepon. Proti koncu prve tretjine so imeli Jeseničani dvakrat po dve minuti igralca več na ledu – izključena sta bila najprej Aleš Mušič in takoj zatem še Žiga Svete –, a tega niso izkoristili.

Avtor: Rok Zupanc

Druga tretjina se je začela z jeseniškim napadom na ljubljanska vrata, a vsa prizadevanja so bila neuspešna. Že v 23. minuti je številčno premoč gostov na ledu izkoristil Gal Koren, ki je zmaje po podaji Kristjana Čepona popeljal v vodstvo za 3:0. Domači pa spet niso izkoristili izključitve Ljubljančanov. Na sredini tekme se je zaradi udarca v nogo lažje poškodoval Žan Jezovšek. V zadnji tretjini so gostje skušali nadomestiti zaostanek, a jim nikakor ni uspelo izkoristiti ljubljanskih izključitev. Dokončni rezultat 4:0 je postavil Miha Zajc, ki so mu sodniki pripisali gol po veliki napaki in avtogolu jeseniške obrambe deset minut pred koncem tekme.

V ljubljanskih vratih se je izjemno izkazal Žan Us, ki je mrežo ohranil nedotaknjeno. Na tekmi, ki je štela tudi za državno prvenstvo, je bil na strani Olimpije razglašen za igralca tekme. Pri Jeseničanih je bil igralec tekme Andrej Tavželj. Olimpija pa je tako zabeležila že svojo osmo zaporedno zmago.

»Trdo smo delali in se nam je obrestovalo. Imamo že kar nekaj zaporednih zmag, doma še nismo izgubili. Vidi se, da dobro delamo. Kot ekipa smo zelo povezani, imamo dobro kemijo. Nimamo se ničesar bati in mislim, da gremo lahko z optimizmom v naslednji del sezone,” je je po koncu tekme povedal Žan Us. In o tem, da je mrežo ohranil nedotaknjeno? »Lepo je, to se ne zgodi vsak dan in je nekaj posebnega. A vedno sem poudarjal, da je za to zaslužna cela ekipa. Kot vratar moraš vsako tekmo stremeti k temu, da boš ohranil mrežo nedotaknjeno oziroma da prejmeš čim manj golov oziroma da zmagaš. V ekipi vsi dobro sodelujemo in napake sproti popravljamo.« Us je še dodal, da je bilo na strani zmajev tudi nekaj sreče, da pak ni prečkal golove črte.

»Z rezultatom in izkupičkom sem stoodstotno zadovoljen, z igro pa še ne povsem. Nekaj stvari v igri moramo še popraviti. V naslednjih dneh nas čaka naporen urnik. Gremo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Ne pričakujemo kakšne vesoljske serije zmag, zagotovo se nam bo kje zalomilo,« je osmo zaporedno zmago komentiral trener Jure Vnuk.

To je bil tretji medsebojni obračun Jeseničanov in Ljubljančanov v tej sezoni, a prvi v Alpski hokejski ligi. Oba dosedanja obračuna – na Mednarodni poletni ligi na Bledu in v finalu Pokala Slovenije – so prav tako dobili zeleno-beli. Naslednji derbi je 25. novembra v Ljubljani.

Naslednjo tekmo zmaji igrajo v Tivoliju v torek, 30. novembra, ob 19.15. Se vidimo!

Goli:

Aljaž Chvatal 4′ (Anej Kujavec)

Kristjan Čepon 7′ (Aleš Kranjc, Miha Zajc)

Gal Koren 23′ (Aleš Mušič, Kristjan Čepon)

Miha Zajc 50′

 

Video posnetek s tekm si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme (avtor: Rok Zupanc) si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top