skip to Main Content
Zmaji premagali tudi Orle

V desetem krogu lige ICE so v Ljubljani gostovali hokejisti češkega Znojma, ki so jih zmaji premagali s 6:4.

Češko moštvo je nazadnje gostovalo v Ljubljani 22. januarja 2017, ko so s tesnim 2:1 premagali tedanji ljubljanski klub, liga pa se je takrat imenovala Ebel. Edini zadetek za Olimpijo je dosegel Boštjan Groznik, danes odličen hokejski sodnik.

Tokrat so prišli v Ljubljano kot petouvrščena ekipa z zaostankom petih točk za HK SŽ Olimpija. Kot je pred tekmo povedal trener Mitja Šivic, gre za eno boljših, če ne celo najboljšo drsalno ekipo v ligi. Zato smo upravičeno pričakovali odlično in napeto hokejsko predstavo. Približno 1400 navijačev je videlo gledalo odlično hokejsko predstavo, obiskovalci pa so ustvarili vrhunsko vzdušje.

Kako tudi ne, ko je šlo danes zvečer zmajem več kot dobro. V prvi tretjini je povedlo domače moštvo, uspešen je bil Nik Simšič. V drugi tretjini so se fantje razigrali, najprej je še drugič zadel Nik Simšič, potem kapetan Žiga Pance, pa Blaž Tomaževič in Žan Jezovšek. Vmes so zadetek dosegli tudi Čehi in po drugi tretjini so hokejisti odšli v garderobi z rezultatom 5:1.

V zadnji tretjini so gostje pritisnili na vrata Ljubljančanov. Tekma je takov zadnji tretjini poskrbela za napete zasuke, ko so se Orli nevarno približali Ljubljančanom. Za zmago je s tretjim zadetkom na tekmi v zadnjih sekundah poskrbel Nik Simšič, ki si je s tem priboril tudi naziv najboljšega igralca tekme.

»Absolutno smo zadovoljni z zmago in večino stvari, razen s tem na koncu. Znojmo je zelo dobra ekipa, drsalno so zelo močni. Zadetke dosegamo, kadar igramo preprosto, imamo globino, ker naša tranzicija je hitra. Ko se spustimo v preigravanje, nam ne uspeva,kar se je videlo tudi v Linzu in v zadnjih minutah proti Znojmu,« je po tekmi povedal Mitja Šivic.

»Mislim, da smo pesenetili vse, mogoče tudi malo sami sebe, ko pogledamo na ligaško lestvico. Vedel sem, da bomo, če bomo igrali kot znamo, dobri. Katero mesto pa bo to, pa ta trenutek ničesar ne spremeni. Ta trenutek smo trdno na tleh, vedeti moramo, da je sezona še dolga in naš cilj je, da postajamo boljši,« je še dodal.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top