skip to Main Content
Zmaji pred gostovanjem na Jesenicah

V torek, 12. februarja, naše fante čaka nov večni hokejski derbi, tokrat v gosteh. Ekipa je dopolnjena, saj so se ji od zadnjega obračuna pridružili Luka Vidmar, Nik Simšič in Mark Čepon. Nekoliko spremenjeno postavo pa imajo tokrat tudi železarji.

Avtor: Eva Brili Grebenar

V tej sezoni so prav na vseh obračunih slavili zmaji, tokrat pa se bosta ekipi pomerili četrtič v Alpski hokejski ligi. In s kakšnimi pričakovanji gredo zmaji na Gorenjsko?

Pripravili smo se na serijo težkih gostovanj. Na tekmo gremo pomirjeni, mislim, da Jeseničanom derbiji pomenijo več. Vsaj tako govori zgodovinski spomin,” je povedal trener Jure Vnuk. “Za nas bo to še ena ligaška tekma, ki jo bomo seveda skušali zmagati. Med reprezentančnim premorom smo se pripravljali v svojem ustaljenem ritmu. Trudimo se stalno dvigovati kvaliteto igre. To se pravi, na Jesenicah želimo prikazati še za odtenek boljšo igro.”

Zaradi kazni na derbiju ne bo igral napadalec Miha Zajc, ki ima prepoved igranja dveh tekem. “Poškodovan je tudi Luka Zorko, a vrzeli smo zapolnili z novimi igralci in računam lahko na štiri enakovredne napade. Pri Simšiču in M. Čeponu opažam, da gre za izjemna hokejista, ki pa se bosta morala v ekipi še dokazati. Začela bosta v četrtem napadu, ki bo dobil enakovredno možnost na tekmi.”

Žiga Svete ob tem dodaja, da se bo ekipa potrudila ohraniti polni izkupiček na derbijih v tej sezoni. “Vsako tekmo gremo na zmago, derbi je tu še dodatna spodbuda. Zdaj smo tako popolnjena ekipa, da se moramo že na treningih trdo boriti, kako se ne bomo še toliko bolj na tekmi,” motivirano pove branilec. “Prejšnji teden smo si vzeli nekaj časa za počitek, delali na kondiciji, zadnjih nekaj dni pa smo delali bolj na taktiki. Pripravljeni smo.”

Sicer bodo za samo uvrstitev na ligaški lestvici za Olimpijo bolj  pomembna gostovanja v Rittnu in Asiagu. Zagotovo pa je zmaga na derbiju prestižne narave in fantje obljubljajo, da bodo naredili vse, da jo prinesejo v Ljubljano.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top