skip to Main Content
Zmaji pred derbijem državnega prvenstva Kadetov zanesljivo zmagali

Torek 19.12 je prinesel novo tekmo Državnega prvenstva Kadetov (U-16).

V Tivoli je prispela ekipa iz Celja. Celjani v letošnji sezoni še niso osvojili nobene točke, ekipa Olimpije pa se bori za sam vrh prvenstvene lestvice, tako da smo v Tivoliju za ekipo trenerja Ildarja Rahmatullina pričakovali malce lažjo tekmo.

Avtor: Marko Šubic

In res je bilo tako. Domači igralci so takoj prevzeli pobudo. Že v prvi minuti je s prvim strelom napade pričel Luka Ogrinc. A borbeni Celjani so bili v obrambi zelo uspešni in dolgo je trajalo, da se je mreža gostov načela. Bila je 17.minuta, ko je Luka Ogrinc prodrl po desni strani. V višini bulija se mu je lepo odkril Nik Pratneker Hatič. Luka mu je podal, Nik pa zanesljivo zadel. Od tu naprej je bilo Zmajem bistveno lažje. Tako sta do konca tretjine zadela še Gašper Šubic (podaja Tim Novak) ter Blaž Stipanič (podaja Gregor Žeželj in Mark Sojer).

Tudi v drugem delu je bila premoč Zmajev očitna. V tem delu so domači igralci zadeli kar štirikrat: Dvakrat je zadel Gregor Žeželj (enkrat podaja Mark Sojer, drugič pa Blaž Stipanič), dvakrat pa Blaž Stipanič (enkrat podaja Gašper Cvetko, drugič pa Mark Sojer).

Štiri zadetka domačih igralcev smo nato videli tudi v zadnji tretjini. Zadeli so Gašper Šubic (podaja Luka Ogrinc), Blaž Stipanič (podaja Luka Ogrinc in Mark Sojer), Nik Pratneker Hatič (podaja Urban Kokelj) ter Just Alojz Sopotnik (podaja Luka Ogrinc). So pa zadeli tudi gostje in to kar dvakrat. Tekma se je tako končala s končnim rezultatom 11:2.

Od preostalih tekem je bila odigrana le tekma med Triglavom in Mariborom, ki so jo Kranjčani dobili z 8:0. Tekmi med Jesenicami in Mariborom ter Crveno Zvezdo in Slavijo pa nista bili odigrani.

Na prvenstveni lestvici tako večjih sprememb ni bilo. Še vedno vodijo Zmaji, s 6 točkami zaostanka (in 3 manj odigranimi tekmami) pa na drugem mestu sledi Bled.

Avtor: Marko Šubic

Tekmovanje se za Kadete nadaljuje že v soboto, ko je na vrsti pravi prvenstveni derbi vodilnih ekip. Zmaji namreč odpotujejo na Bled.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Videoposnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top