skip to Main Content
Zmaji povedli v polfinalnem nizu

Za našimi hokejisti je prva polfinalna tekma, ki so jo dobili s 4:2 in z 1:0 povedli v zmagah. Polfinalna serija se sicer igra na tri dobljene tekme.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so izkoristili prednost domačega ledu in po gladkem nizu proti Vipitenu v četrtfinalu s 3:0 v zmagah tudi v polfinalu zabeležili prvo. Zmaji so sicer nadzorovali potek igre, čeprav so gostje nekajkrat zapretili. Ekipi sta bili bolje izenačeni kot v rednem delu sezone.

V prvi tretjini sta zmaje v vodstvo povedla Nik Simšič in Žiga Pešut. V drugi tretjini so gostje sicer znižali izid na gol prednosti zmajev, a je za povišanje prednosti poskrbel Nejc Brus. V zadnjem delu igre so imeli zmaji niti v svojih rokah, Aleš Mušič je ob igralcu več na ledu zadel še četrtič, Avstrijci pa so sicer izid znižali na 4:2. Zadnjo minuto in pol so poskusili tudi brez vratarja, a jim preobrata ni uspelo izpeljati.

»Nismo najbolj navdušeni s prikazano igro, a na koncu šteje rezultat. Ostale tekme bo treba odigrati veliko bolje. Veliko smo streljali, a delali prekrške in napake. Ena tekma je dobljena, še dve rabimo. Končnica je zgodba zase, tu ne šteje nič več, kar se je dogajalo v rednem delu. Prednost pa je domače igrišče. Že četrtfinalno serijo smo odigrali iz tekme v tekmo bolje in prepričan sem, d bo tako tudi v polfinalu. Borili se bomo od prve do zadnje minute,« je po tekmi povedal Aleš Mušič.

»Nismo pokazali vsega, kar znamo, a na koncu tekmo pripeljali do zmage. Jutri odhajamo na pot proti Lustenauu, spočili bomo glave in šli v soboto na polno. Danes je naprostnik igral počasen hokej, mi pa smo jim to dopustili,« pa je dodal Žiga Pešut.

Naši hokejisti v soboto gostujejo v Lustenauu, tretja tekma v torek, 13. aprila, v Tivoliju.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top