skip to Main Content
Zmaji odpotovali na CHL gostovanje na Finsko in v Nemčijo

Naša članska ekipa je danes zgodaj zjutraj odpotovala na gostovanje v Champions Hockey League oz. Hokejski ligi prvakov na Finsko in v Nemčijo. Jutri naše fante čaka prva tekma v tem tekmovanju proti moštvu TPS Turku, v nedeljo, 4. septembra, pa še gostovanje v Wolfsburgu. V skupini B so sicer naši nasprotniki TPS Turku, Grizzlys Wolfsburg in EV Zug.

Kaj so povedali pred odhodom?

Mitja Šivic, glavni trener:

”Priprave smo razdelili v tri sklope: v prvem delu smo zelo veliko in trdo delali ter iskali to, kar želimo biti. V drugem sklopu smo temu dodali še sistem in tega je bilo kar veliko. Drugi del smo končali z gostovanjem v Nemčiji. Pred tretjim sklopom smo se najprej spočili in potem nadaljevali z ritmom tekem. Priprave so kar dobro uspele,” je Mitja Šivic povzel priprave. ”Gostovanje v Ligi prvakov začenjamo na Finskem pri TPS Turku. Dejstvo je, da so Finci zelo hitri, zelo agresivni pri igri z igralcem manj, imajo veliko individualnega znanja, igrajo doma. Morali bomo biti res pravi, saj gremo igrati hokej, ki je še veliko hitrejši kot liga, ki jo mi igramo. Drsalno moramo biti močni, držati koncentracijo. Če nam bo to uspelo, bo ok. Če pa nam to ne bo uspelo, se zna končati tudi zelo boleče. Zaenkrat se osredotočamo na prvega nasprotnika, z nemškimi ekipami smo se sicer srečali na pripravljalnem turnirju, kjer smo bili kar enakovredni. Sicer se za vse tekme pripravljamo enako, v katerikoli ligi oz. tekmovanju jih igramo. V vsako tekmo je dobro vstopiti z delčkom strahu, s katerega izhaja tudi delček motivacije.”

Aleksandar Magovac, branilec:

”S fanti že kar težko čakamo, da bomo zaigrali v Ligi prvakov in veseli nas, da smo del prve slovenske ekipe v tem tekmovanju. Seveda imamo tudi malo treme, saj je za vse nas, razen za Žigo Panceta, to prvič. Vemo, da nas čakajo težki nasprotniki, igrajo v boljših ligah, a imamo željo, voljo in znanje, da se dokažemo in pokažemo, da znamo igrati hokej. Čaka nas nekaj potovanj, ki jih sicer nismo vajeni. Pogovorili smo se, kako moramo igrati, zdaj je na nas, da se tega držimo. Pričakujem, da nas čakajo približno takšne tekme, kot so na reprezentančnem nivoju.”

Chris Dodero, napadalec:

”Vsi smo zelo veseli, da smo del ekipe, ki bo tekmovala v Ligi prvakov. Vem, da je to za Ljubljano in Slovenijo prvič, tako kot za nas vse. Tudi meni pomeni veliko, saj je to moja prva profesionalna sezona, tudi prva v Evropi, zame je vse novo. Mislim, da je naša prednost velik ekipni duh, povezanost v ekipi, vse nasprotnike pa spoštujemo. To je odlična izkušnja, lahko je tudi kaj več, če bomo zbrani in pravi. Taki, kot znamo biti.”

Spored vseh tekem skupine B:

  1. september: TPS Turku – HK SŽ Olimpija ob 18.00
  2. september: Grizzlys Wolfsburg – HK SŽ Olimpija 19.00
  3. september: HK SŽ Olimpija – TPS Turku ob 19.15 (Hala Tivoli)
  4. september: HK SŽ Olimpija – Grizzlys Wolfsburg ob 18.00 (Hala Tivoli)
  5. oktober: HK SŽ Olimpija – EV Zug ob 19.15 (Hala Tivoli)
  6. oktober: EV Zug – HK SŽ Olimpija ob 19.45

Ekipa HK SŽ Olimpija na gostovanju:

Vratarja: Žan Us, Anthony Morrone

Branilci: Tine Klofutar, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Joona Erving, Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac, Carl Neill, Urban Podrekar

Napadalci: Nik Simšič, Miha Beričič, Žiga Mehle, Marc-Olivier Vallerand, Joseph Garreffa, Christopher Dodero, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Gregor Koblar, Rok Kapel, Žiga Pance, Jaka Sodja, Jaka Šturm

*Miha Zajc in Mark Čepon sta poškodovana.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top