skip to Main Content
Zmaji nadigrali prvaka AHL

Hokejisti SŽ Olimpije so na domačem ledu nadaljevali niz zmag v Alpski hokejski ligi in premagali Asiago, ki je aktualni prvak lige, s 6:2 (1:1, 3:0, 2:1). Zabeležili so sedmo zaporedno zmago in prepričljivo premagali branilce naslova.

Zmaji so ta teden odigrali svojo tretjo tekmo, v torek so v državnem prvenstvu gostovali v Celju, kjer so slavili z 0:10 in v sredo v Celocu, kjer so drugo ekipo KAC premagali s 0:6.

Tokratno tekmo so bolje začeli gostje in kmalu povedli z 1:0. A na veliko veselje okoli tisoč gledalcev v Tivoliju je deset minut kasneje za izenačenje zadel David Planko. Po prvi tretjini so hokejisti led zapustili z izenačenim izidom. Druga tretjina je potekala pod taktirko zeleno-belih, ki so goste stisnili v njihovo tretjino in kar trikrat zadeli. Najprej Kristjan Čepon, ko so imeli zmaji igralca več na ledu, zatem pa takoj še Žan Jezovšek, na 4:1 pa je rezultat povišal Miha Zajc. Zadnja tretjina se je začela s hitrim golom gostov ob igralcu več. Zmaji so nadaljevali svojo igro in najprej je ponovno zadel Žan Jezovšek, potem pa še kapetan Aleš Mušič. Zmaji so zabeležili tri točke in so trenutno na lestvici tretji.

»To je bila najlepša tekma doslej v Tivoliju. Res pa je, da smo prvih deset minut težko ujeli ritem. Poznalo se nam je, da nismo imeli pravih tekem. Ko pa smo enkrat začeli, smo padli v ritem, zelo korektno odigrali, bili učinkoviti in moramo biti kar zadovoljni,« je po tekmi povedal Jure Vnuk. »Veselili smo se te tekme, tudi naslednje tekme z rivali, ki so kandidati za najvišja mesta v ligi, se veselimo. Po tem bomo dosti bolj realno lahko ocenili zadeve. Delamo resno in smo motivirani. Ta zmaga je lepa popotnica za derbi. Vzeli ga bomo kot še eno tekmo v ligi in se skušali umiriti, saj vemo, da derbi že sam po sebi prinese dodaten naboj

Kapetan Aleš Mušič, je po tekmi povedal: »Malo slabše smo začeli tekmo, poznal se nam je premor, sicer pa mislim, da smo zasluženo zmagali, ves čas smo narekovali ritem tekme. Bili smo preprosto boljši tekmec. Zdaj se moramo spočiti, potem pa nas čaka že derbi. Tekme z Jesenicami so bile v tej sezoni najboljše tekme, ki smo jih odigrali. Pričakujem res dobro borbo na ledu, imajo dobro ekipi in tudi na lestvici približno enako stojimo. Naš cilj je, da se uvrstimo med prve štiri ekipe in s tem neposredno v končnico. Za to garamo, treniramo in trdo delamo. Vse je dobro zasnovano, nimamo nobenih pripomb, vse v klubu je urejeno in razmišljamo lahko le o hokeju. Mislim pa, da bomo na koncu dokazali, da sodimo v sam vrh. Vedno moramo odigrati svojo tekmo, zagotovo pa pridejo boljše in slabše tekme. Vse naše štiri peterke lahko dobro igrajo, vedno pa je cilj zmaga in tri točke.«

Tekma je imela tudi humanitarno noto in je bila obarvana rožnato, saj je tudi HK SŽ Olimpija pridružila akciji Rožnati oktober, svetovnemu mesecu boja proti raku dojk, ki ga izvaja Združenje Europa Donna Slovenija. Začetni plošček je vrgla njihova članica Jana Koteska.

Goli: Planko 18′, Čepon 27′, Jezovšek 28′, 46′, Zajc 32′, Mušič 47′; Stevan 8′, Bardaro 41′

Razmerje strelov: 33 – 30

Naslednja domača tekma je v torek, 30. oktobra, ob 19.15. V Tivoli prihaja ekipa Wipptal Broncos Weihenstephan, katere trener je selektor Ivo Jan.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top