skip to Main Content
Zmaji nadaljujejo z odličnimi predstavami

Zadnji vikend septembra je v Ljubljano ponovno prinesel hokejski spektakel. Drugič v sezoni je Hala Tivoli gostila hokejsko tekmo med domačimi zmaji in hokejisti Black Wings Linz. V dvorani je odmevalo od športnega navdušenja zvestih navijačev, celotno tekmo pa je zaznamovalo izvrstno ozračje.

Prvi je mrežo gostov zatresel izvrstno razpoloženi Guillaume Leclerc, a ekipa je po prvi tretjini led zapustila z izenačenim rezultatom. A že v 25. tretjini je Wade Murphy po podaji Leclerca in Nika Simšiča ponovno popeljal ljubljansko ekipo v vodstvo, ki pa se je šest minut pozneje po zadetku z igralcem manj povečalo na dva gola razlike. Za tretji gol se je med strelce vpisal Gregor Koblar, po lepi podaji Kristjana Čepona.

Od drugega zadetka so zmaji držali in povečevali prednost. Igro z igralcem več so kar trikrat okronali z zadetki, med strelce pa se je dvakrat vpisal Guillaume Leclerc (po podajah Sebastiana Picheja in Nika Simšiča pri zadetku za 4:2, pri zadetku za 5:2 pa sta podala Žiga Pance in ponovno Nik Simšič), ki je s tem dosegel hat-trick pred domačimi navijači, in Tadej Čimžar ob podaji Mihe Logarja in Žana Jezovška.

Kljub poskusom gostov na vrata Žana Usa, ki je blestel pred domačo publiko, so ljubljanski zmaji prirezali krila linškim črnim krilom. Z izkupičkom treh pomembnih točk zmaji nadaljujejo boje za najvišja mesta in mesta, ki vodijo v končnico, njihovo domače gnezdo pa ostaja nepremagljivo.

Zaenkrat je seveda vse super, zmage so tu, a zavedati se moramo, da smo komaj na začetku sezone in čaka nas še precej dela. Naš prvi napad je res ’vroč’, odlično so se našli na ledu, imamo res veliko dobrih igralcev,” je po tekmi povedal trener Mitja Šivic. ”Učiti se moramo iz napak in postajati boljši. Prepričan sem, da imajo fantje pravo mentaliteto.”

S tremi goli na današnji tekmi se je Guillaume Leclerc zavihtel na vrh lestvice najboljših strelcev ICEHL. ”Mislim, da je ključ do uspeha ekipe, da ostanemo skromni, da se držimo načrta igre – naš je preprost, a zaenkrat je deloval, zato bomo skušali pri tem ostati,” je po tekmi povedal Leclerc.

Naslednja domača tekma čaka zmaje v petek, 1. oktobra, ko v Halo Tivoli prihaja ekipa HC Innsbruck.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top