skip to Main Content
Zmaji nadaljevali zmagoviti niz

V Ljubljani je gostovalo moštvo EHC Lustenau, na domačem ledu so bili boljši hokejisti Olimpije, ki so slavili s 5:2.

Foto: Eva Brili Grebenar

Zmaji so v Lustenauu izgubili 17. novembra lani in to je bilo zadnjič, da so izgubili po rednem delu tekme, na Predarlskem je bilo takrat 3:0. Zatem so nanizali izjemen niz zmag in po loteriji streljanja kazenskih strelov so jih premagali le hokejisti vodilnega moštva Pustertal.

Tokrat so začeli dobro in – kot je pred tekmo želel trener Jure Vnuk – v začetku prve tretjine prikazali igro primerno končnici. Le 100 sekund so namreč zmaji potrebovali za vodilni zadetek, v mrežo je poslal plošček Sašo Rajsar. Za vodstvo z 2: 0 pa je tri minute kasneje z lepim in močnim zadetkom od daleč poskrbel Mark Čepon. Gostje se niso predali in so v drugi polovici prve tretjine pritisnili na vrata Žana Usa ter v zadnji minuti zmanjšali na 2:1.

V drugi tretjini so gostje izenačili na 2:2, zmaji pa niso našli poti za vodstvo niti ob štirih minutah z igralcem več na koncu druge in na začetku zadnje tretjine. Šele štiri minute pred koncem tekme je popeljal Žan Jezovšek zmaje v vodstvo. Minuto pred koncem tekme so gostje potegnili iz igre vratarja in v prazno mrežo je zadel Nik Simšič. Končni rezultat pa je postavil le nekaj sekund pred koncem tekme Sašo Rajsar, ki je še drugič zadel.

Po tekmi je trener Jure Vnuk povedal: ”Lustenau je izredno disciplinirana ekipa, mi pa tokrat niso igrali ravno disciplinirano. Gole smo dobili po naših napakah. Zadovoljen sem, da smo zmagali, a če bi danes izgubili, ne bi bilo nič narobe, saj bi nas mogoče malo prizemljilo in pripravilo na končnico. V zadnjih treh tekmah rednega dela, ki jih imamo pred sabo, bomo morali popraviti disciplino. Že danes sem si želel, da zaigramo kot v končnici, a to je bilo prvih deset minut. Zgleda, da nas tudi rezultat malo zmede. Slabo reagiramo po prejetem zadetku.”

Zmaji že danes igrajo novo tekmo in gostujejo pri Vipitenu selektorja Iva Jana. Zatem jih do konca rednega dela čakata še dve tekmi – 6. marca gostovanje v Asiagu in 9. marca domača tekma proti ekipi KAC II.

Za zmaje so zadeli:

Sašo Rajsar 2’, 60’

Mark Čepon 5’

Žan Jezovšek 56’

Nik Simšič 60’

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podatke si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top