skip to Main Content
Zmaji na uvodni tekmi AHL premagali Jeseničane

V soboto, 3. oktobra, se je v Hali Tivoli začela nova sezona Alpke hokejske lige. Tekma je potekala ob strogih ukrepih za zajezitev širjenja covid-19 in le ob 400 gledalcih na tribuni. Slavili so zmaji, ki so jeseniške goste premgali s 6:1 (3:0, 1:1, 2:0).

Foto: Eva Brili Grebenar

Za HK SŽ Olimpijo so zadeli Miha Zajc (1., 54.), Nejc Brus (2.), Aleš Mušič (15.), Martin Bohinc (37.) in Mark Sever (58.), za Sij Acroni Jesenice pa Žan Jezovšek (28.).

Nova sezona Alpske hokejske lige se je začela, kot si ljubitelji hokeja le želijo – z večnim derbijem. To je bil že tretji derbi v novi sezono, na prvih dveh – na Mednarodni poletni ligi Bled in na Pokalu Slovenije – so bili boljši železarji. Tokrat pa so zmaji pokazali pravi obraz in, kot je po tekmi povedal strelec dveh zadetkov Miha Zajc, »da niso le na papirju boljša ekipa

V veliki meri je bila tekma odločena že v drugi minuti, ko so domači povedli že z 2:0. v prvi minuti so zmaji povedli z golom Mihe Zajca po samostojnem prodoru. V drugi minuti pa je v polno zadel še Nejc Brus. Do konca prve tretjine je vodstvo povišal še kapetan Aleš Mušič.

V drugi tretjini so Jeseničani pritisnili, zmaji pa so si pridelali veliko kazenskih minut. Za goste je zadel Žan Jezovšek, a je Martin Bohinc do konca tretjine zadel za razliko treh golov. V zadnji tretjini se je tehtnica moči znova nagnila v prid zmajev, ki so zadeli še dvakrat. Drugič Miha Zajc in za končnih 6:1 dve minuti pred koncem še Mark Sever.

Povratno tekmo bosta ekipi odigrali že v četrtek, 8. oktobra, v Podmežakli.

 

Videoposnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top