skip to Main Content
Zmaji na turnirju Mednarodna poletna liga Bled

Na Bledu je pretekli konec tedna potekal tradicionalni prijateljski turnir Mednarodna poletna liga, na katerem so poleg združene ekipe Slovenije, Jesenic, Grenobla, Fehervarja in Beljaka sodelovali tudi ljubljanski hokejisti.

Foto: Eva Brili Grebenar

Odigrali so tri tekme in zabeležili dve zmagi – nad združeno ekipo Slovenije in Jesenicami – in tesen poraz z EBEL-ligašem VSV iz Beljaka.

V petek zvečer so zmaji prekrižali palice z združeno ekipo Slovenije, ki so jo sestavljali igralci iz slovenskih klubov, ki igrajo v IHL. Zmaji so prepričljivo zmagali s 5:0. Sobotni večer je bil že kar tradicionalno v znamenju večnega hokejskega derbija med Olimpijo in Jesenicami, ki je bil prvi v novi sezoni. Začetek tekme je pripadel Jesenicami, ki so v prvi tretjini narekovali tempo in povedli z 1:0.

V drugi tretjini pa so se zmaji razigrali in zadevali po tekočem traku. Najprej Gal Koren za izenačenje, nato Nik Simšič za vodstvo in še Nejc Brus ter Žiga Pešut za potrditev zmage. 4:1 je bil tudi končni rezultat, saj v zadnji tretjini nismo več videli golov.

Zmaga na derbiju je pomenila tudi vstopnico v nedeljski finale, na katerem so zmaji na blejski ledni ploskvi pomerili z VSV iz Beljaka. Obračun je bil nedvomno poslastica za vse ljubitelje hokeja, spremljali smo atraktivno tekmo, s hitrim hokejem in veliko igre na telo. Nesporni favoriti so bili tekmeci iz Beljaka, ki igrajo v ligi EBEL, a so se naši fantje, ki so igrali brez kapetana Aleša Mušiča, Aleša Kranjca, Luke Zorka, Žige Ropreta in Luke Ulamca, borili na vso moč. Odločilna je bila druga tretjina, ko so Beljačani dosegli dva gola. V zadnji tretjini so zmaji z golom Nika Simšiča sicer zmanjšali zaostanek, a jim izenačenja do konca tekme ni uspelo doseči. Na koncu je bil EBEL-ligaš boljši z 2:1.

Novi hokejski boji se obetajo že naslednji teden, ko bo v Kranju potekal Pokal Slovenije, na katerem bodo naši fantje branili prvo lovoriko.

 

Zapisala: P.P.

 

Fotogalerijo s tekme HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek in statistiko tekme HK SŽ Olimpija – Slovenska reprezentanca IHL si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek in statistiko tekme HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek in statistiko tekme HK SŽ Olimpija – EC VSV si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top