skip to Main Content
Zmaji na gostovanju premagali aktualne prvake AHL

V soboto, 3. februarja, so ljubljanski hokejisti gostovali pri aktualnih prvakih v Rittnu in se vrnili domov z dvema pomembnima osvojenima točkama. Po dramatičnem streljanju kazenskih strelov so slavili s 3:2, odločilni zadetek je prispeval Kristjan Čepon.

Avtor: Spletna stran Rittner Buam

Zmaji so prvič povedli v 11. minuti z golom Mihe Pesjaka po podaji Mihe Zajca in Gala Korena. A slavje ni dolgo trajalo, saj so že v naslednji minuti domačini izenačili. Kljub lepim priložnostim na obeh straneh, so spet povedli Ljubljančani z golom Andreja Hebarja v 36. minuti, podajalca sta bila Sašo Rajsar in Aljaž Chvatal. Tik pred koncem tekme so domači izenačili, spremljali smo podaljške in zatem še kazenske strele. Tu so bili uspešnejši zmaji; Kristjan Čepon je odločil tekmo v prid Olimpije. Zmaji pa so tako prišli do pomembnih dveh točk v boju za končnico pri težkem nasprotniku, branilcu naslova v ligi.

Po tekmi je trener Ljubljančanov Jure Vnuk povedal, da je na tekmi preskusil spremenjeni sistem igre, ki pa ga morajo v ekipi še nadgraditi. »Imamo še veliko rezerv v igri. Zmaga v gosteh je bila dosežek cele ekipe, ki je dobro odigrala tekmo in se res povezala. Mislim, da smo na pravi poti, a imamo še kar nekaj dela, da dosežemo igro, kot si jo želimo,« je povedal.

Ljubljančane že v ponedeljek zvečer čaka povratna tekma polfinala državnega prvenstva s Triglavom, kjer veljajo drugačna pravila in sodniški kriteriji kot v Alpski hokejski ligi.

Vsekakor pa zmaji potrebujejo tudi vašo podporo s tribun!

Zapisala: P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi (uporabniki z mobilnimi telefoni lahko uporabljajo to povezavo).

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top