skip to Main Content
Zmaji imajo še eno priložnost za finale

Naši hokejisti imajo še vedno zaključni pak za uvrstitev v finale, saj v polfinalni seriji po porazu z Lustenauom še vedno vodijo z 2:1. Danes tako ponovno odhajajo na Predarlsko po vstopnico za finale.

Foto: Eva Brili Grebenar

Ekipi namreč igrata na tri zmage in Lustenau je znižal zaostanek v zmagah. Izkazalo pa se je, da je končnica vedno nepredvidljiva in marsikaj se lahko zgodi. V prvi tretjini nismo videli golov. V drugi so najprej povedli gostje, kmalu zatem je izenačil Nik Simšič, a v 33. minuti so ponovno zadeli gostje in rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen. V vratih avstrijskega moštva je tokrat stal Anthony Morrone, ki je zaustavil 33 od 34 strelov zmajev. Medtem ko so gostje proti vratom vratarja Hölsä ustrelili 18-krat.

Po tekmi je strelec edinega zadetka za zeleno-bele Nik Simšič povedal: »Gostje so izkoristili vse priložnosti in tekma se je izšla v njihov prid. Ko smo smo izenačili, smo prevzeli pobudo. A nikakor nam plošček ni šel v gol. V tekmo smo se podali kot v vsako ostalo, želeli smo si te zmage.

Glavni trener Raimo Summanen: »To je pač hokej, zmagaš in izgubiš. Danes smo igrali bolje kot na prvi tekmi, a smo vseeno izgubili. Nekaj igralcev je igralo dobro, nekaj ne, a kot ekipa moramo pokazati več. V dvobojih moramo pokazati več moči, več discipline in verjeti vase. Fantom sem v garderobi povedal, da vsekakor ni lahko vseh tekem zmagati. Vsekakor bomo naslednjo tekmo igrali na zmago in, seveda, na uvrstitev v finale. To potrebujemo kot ekipa. Če želimo zrasti kot ekipa, se moramo znati soočiti tudi s težavami.

Naslednji polfinalni dvoboj bo v četrtek, 15. aprila, v Lustenau, tekma se začne ob 19.30.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top