skip to Main Content
Zmaji do nove zmage v finalu AHL

Finalna serija se je nadaljevala v Asiagu, kjer so naši hokejisti v gosteh po podaljšku premagali Asiago s 3:2 (0:1, 0:0, 1:1; 1:0). Zmaji zdaj vodijo z 2:0 v zmagah, finalna serija se igra sicer na tri zmage. Zadeli so Tadej Čimžar (37.), Aleksandar Magovac (60.) in Luka Ulamec (67.).

Tako kot prvo tekmo v Ljubljani je tudi drugo odločal podaljšek. Obe pa so s 3:2 dobili zmaji. Zanimivo, obe tekmi sta bili odločeni v 67. minuti – na domači je odločilni gol dosegel Žiga Pance, v Asiagu pa Luka Ulamec.

Da bo finale precej tesen, je napovedovala že prva tekma v Ljubljani. Tudi v Asiagu ni bilo drugače. Zmaji so imeli že v prvi tretjini nekaj lepih priložnosti, a je vse poskuse zaustavil domači vratar Gianluca Vallini. Italijani pa so v prvem delu igre izkoristili prednost igralca več na ledu in povedli. V drugi tretjini so prednost igralca več izkoristili zmaji in Tadej Čimžar je poskrbel za izenačenje. Izid je ostal nespremenjen vse do konca zadnje tretjine, ko je že vse kazalo na podaljšek.

A 63 sekund pred koncem tekme je domačim uspelo premagati vratarja Hölso in povedli so z 2:1. Trener Summanen je hitro odreagiral s ”time-outom”, zmaji so tvegali vse in iz igre potegnili vratarja ter zbrano pritisnili na vrata Vallinija. To se jim je 27 sekund pred koncem tekme obrestovalo, ko je s silovitim strelom z modre črte za izenačenje na 2:2 zadel Aleksandar Magovac. Tokrat so podaljšek iztržili zmaji.

Tudi v podaljšku so bili bolj prepričljivi in tudi na drugi tekmi je končna odločitev padla v 67. minuti. Tokrat je z lepim prodorom in strelom med nogami Vallinija za zmago poskrbel Luka Ulamec.

Serija se nadaljuje v Hali Tivoli v soboto, 24. aprila, ob 20.00. Neposredni prenos lahko spremljate na Šport TV.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top