skip to Main Content
Zmaji četrtfinalni niz začeli z zmago

Po tem ko je v rednem delu sezone naša ekipa zasedla drugo mesto in si zagotovila neposredno uvrstitev v končnico, si je klub pretekli teden za četrtfinalnega nasprotnika izbral ekipo Rittner Buam. Na prvi četrtfinalni tekmi so slavili Ljubljančani s 3:0.

Foto: Eva Brili Grebenar

Moštvo z Južne Tirolske je aktualni podprvak AHL, v rednem delu sezone pa sta se kluba srečala dvakrat – septembra v Ljubljani in februarja na Južnem Tirolskem, obakrat so s 5:1 slavili zmaji, a končnica je nova zgodba.

Tudi na prvi tekmi četrtfinalnega so bili boljši nasprotnik Ljubljančani, čeprav so se gostje dobro upirali v obrambi. Vratar Rittna je bil dobro razpoložen in je zaustavil kar 43 strelov na svoja vrata, Žan Us je zaustavil vseh 23 strelov. V prvi tretjini nismo videli golov, zato pa sta v drugi tretjini za domače zadela najprej Aleš Mušič in potem še Miha Zajc, ko so imeli zeleno-beli igralca več na ledu.

V zadnji tretjini so gostje pokazali zobe, bilo je tudi nekaj napetosti v igri, a zmaji so prednost zadržali. V zadnji minuti so gostje poskusili brez vratarja, kar je izkoristil Aleš Mušič in pol minute pred koncem tekme le še potrdil zmago.

»Dokler nismo dali prvega gola, je bilo nekaj pritiska, potem pa je bilo veliko lažje igrati. Čez celotno srečanje smo imeli veliko priložnosti, odigrali dobro, napadalno, moramo pa nekaj stvari še popraviti. Nasprotnik je imel nekaj priložnosti, a več od igre smo imeli danes zagotovo mi. V nadaljevanju niza bo pomembno, da jim ne dajemo priložnosti, da poberemo ploščke,« je po tekmi povedal Aleš Mušič.

Trener Jure Vnuk je bil po tekmi le delno zadovoljen. »Zmaga je ostala doma, s tem sem zadovoljen, z igro manj. Sprejeli smo nekaj slabih odločitev, igrali smo že veliko bolje. Mislim pa, da bomo čez serijo še stopnjevali tempo in šli našo začrtano pot naprej.«

Četrtfinalni niz se nadaljuje v sredo v gosteh, v petek, 22. marca, pa bo spet domača tekma v Hali Tivoli. Se vidimo ob 19.15!

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celoten razplet končnice spremljate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top