skip to Main Content
Zmajem ni uspel preboj v polfinale lige ICE

Po tem, ko so jih že mnogi odpisali v četrtfinalni seriji, v kateri so zaostajali s 3:1 v zmagah, so zmaji izenačili in na koncu izgubili na sedmi, odločilni tekmi v Beljaku. Tako so zaključili z izjemno premierno sezono v najmočnejšem regionalnem tekmovanju.

Na zadnji tekmi so domači začeli z dvema zadetkoma, zadela sta nekdanji zmaj John Hughes in za njim še Scott Kosmachuk. Izid je na gol prednosti znižal Wade Murphy po lepi akciji, ki sta jo izvedla z Nikom Simšičem. Ljubljančani so nadaljevali odlično, imeli nekaj res lepih priložnosti, a jih je zaustavil vratar Tomi Karhunen. V drugi tretjini so domači izkoristili enega izmed tretjih »power-playev« in zadeli za dva gola razlike. V zadnji tretjini so zmaji silovito pritisnili, lepe priložnosti so imeli Aleksandar Magovac in Blaž Tomaževič, pa tudi Žan Jezovšek, a so dami ostali zbrani v obrambi in preprečili znižanje izida.

Mitja Šivic se je odločil potegniti vratarja iz igre že dobre tri minute pred koncem srečanja, a so Beljačani preprečili vse poskuse. Pol minute pred koncem srečanja pa zadeli še v prazen gol in formalno potrdili zmago in uvrstitev v polfinale.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top