skip to Main Content
Zmajčice v starem slogu do prvih točk v sezoni

Na tretji tekmi za naslov državnih prvakinj v sezoni 2019/20 so se prvič letos pomerile hokejistke HK SŽ Olimpije in HK Triglav. Tako ene kot druge, so lovile prvo letošnjo zmago, potem ko so Mariborčanke s prvih dveh obračunov domov odnesle vseh šest točk. Temu primerno je bilo v Zalogu moč čutiti nekaj napetosti pred prvim sodniškim metom

Varovanke Acija Ferjaniča so že s prvim osvojenim pakom prevzele pobudo v svoje roke, ki so jo nekoliko spustile le po prvem od štirih današnjih zadetkov Gaje Pezdir, a so se v drugi tretjini vrnile na stara pota in vseskozi nadzorovale potek tekme.

Kranjčanke, katerim so danes v ekipi manjkale tri izkušene igralke Irena Kraner, Patricija Beribak in Pija Strniša, so poskušale presenetiti Olimpijno obrambo, največkat prek izjemno hitre Deje Glavič, a je bila domača obramba vselej na mestu. Mlada čuvajka mreže Tjaša Intihar je vzorno opravila svoje delo, obranila vse strele in tako vknjižila svoj prvi “shut-out” na tekmi, kjer je branila od začetka.

Na drugi strani ledu je vratarka orlic Nuša Dovžan obranila več kot pedeset strelov, a so bile domače hokejistke s kapetanko Evo Dukarič na čelu zelo razpoložene. Med strelke se je vpisalo kar sedem različnih igralk, s svojim prvim golom tudi Lara Lavtar.

Medtem ko so dekleta Olimpije dale vedeti, da naslova aktualnih državnih prvakinj niso pripravljene prepustiti prav zlahka, pa so tudi v ekipi Triglava odločeni nadaljevati z zastavljenim delom,saj v prihodnjih tednih že načrtujejo nove prijateljske tekme, kakršna je bila v začetku meseca proti Gypsy Girls iz Beljaka.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top