skip to Main Content
Zmajčice sicer brez zmage, a s pravo formulo za zadetke v mreži nasprotnic

Predpraznični konec tedna je za dekleta, ki zbrane pod okriljem HK SŽ Olimpija nastopajo v European Women’s Hockey League, pomenil dvojni obračun z geografsko najbolj oddaljeno ekipo letošnjega tekmovanja. Hokejistke danske ekipe Hvidovre IS Selects so za pot do Zaloga potrebovale kar cel dan, tako da so ob obisku Slovenije odigrale obe predvideni tekmi, domačo in gostujočo.

Sobotni obračun si bomo zapomnili po tem, da sta obe ekipi imeli napačni predstavi druga o drugi. Medtem ko so gostje v stavah s svojim strokovnim štabom špekulirale o razliki desetih zadetkov v njihovo korist, pa so domača dekleta najverjetneje pričakovale še ene težke nasprotnice, s kakršnimi se spopadajo že celotno letošnjo sezono. Temu gre najbrž pripisati tudi neusklajenost varovank Acija Ferjaniča v prvem delu tekme, ki so jo gostje kaznovale s štirimi zadetki v mreži Olimpije. V nadaljevanju so zmajčice očitno našle čudežno formulo, s katero so, ne le zaustavljale nasprotnice pred svojim golom, temveč so bile uspešne tudi v tem, kar jim je v letošnji sezoni povzročalo nemalo preglavic – akcije pred golom nasprotnic zaključiti s pakom v mreži. Olimpija je bila tako drugo in tretjo tretjno boljši nasprotnik, a je bil zaostanek iz prvega dela prevelik, da bi v svojo koristi zaključile tudi celotno tekmo.

V podobnem slogu so domača dekleta nadaljevala tudi prvo tretjino nedeljskega obračuna in jo prvič v sezoni zaključile z vodstvom. Žal pa je v drugem in tretjem delu zmanjkalo moči za nadaljevanje v enakem slogu, saj je bil strokovni štab na povratnem srečanju, zaradi poškodb in drugih odsotnosti, v primerjavi s sobotno tekmo, skoraj brez enega napada. V tako okrnjeni sestavi so se dekleta do zadnjega sodniškega piska predvsem branile pritiskov hokejistk s severa, medtem ko za kakšen nov zadetek na domačem kontu ni bilo več priložnosti.

V letošnjem letu sta bili to zadnji tekmi za dekleta, a počitek ne bo trajal dolgo. Tekmovalne drese si bodo nekatere izmed njih nadele že prvo soboto v novem letu, ko bodo mariborske Lisičke gostile ljubljanske zmajčice.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top