skip to Main Content
Zmagovalni niz ljubljanskih hokejistov

Ljubljana, 25. 9. 2017 – Gostovanje ljubljanskih hokejistov v Italiji je prineslo popoln izkupiček. V manj kot 24 urah so zabeležili dve zmagi v gosteh in hkrati tretjo zapored.

Sobotno tekmo v Val Gardeni pri domačem moštvu HC Gardeina je zaznamovalo veliko izključitev na strani Italijanov. Na klopi za kaznovane so namreč presedeli kar 26 minut, kar so ljubljanski hokejisti znali izkoristiti. Odlično so napadali, v igri niso popuščali in mrežo Italijanov napolnili s petimi goli. Med strelce so se pri HK SŽ Olimpija zapisali M. Selan (dvakrat), M. Zajc, M. Kralj in A. Uduč. Vratar Kristan pa je ubranil vseh 33 italijanskih strelov na slovenski gol. V dvorani Pranives v Val Gardeni so tempo igre narekovali Ljubljančani, povedli so v prvi tretjini in si v nadaljevanju na italijanskem ledu priborili prvo in prepričljivo AHL zmago v gosteh.

Avtor: HC Gherdeina FB profil

Zmagovalni niz so Ljubljančani nadaljevali tudi dan kasneje pri HC Neumarkt Riwega, kjer so si po napetem boju priborili še tretjo zaporedno zmago v AHL. V prvi tretjini  izenačeni igri ni bilo zadetkov. Hokejisti Olimpije so z golom M. Zajca povedli v prvi minuti druge tretjine. Veliko bolj razburljiva je bila zadnja tretjina, ko so Ljubljančani ponovno v prvi minuti igre povišali vodstvo na 2:0, zadel je M. Kralj. V nadaljevanju so domačini izenačili. Končni rezultat 2:3 pa je postavil A. Hebar z odločilnim golom iz protinapada tri minute pred koncem tekme.

Ponovno se je izkazal vratar Kristan, ki je ubranil 33 strelov na svoj gol in bil pri svojem delu 94-odstotno uspešen.

HK SŽ Olimpija v soboto, 30. septembra, čaka novo gostovanje v Italiji, in sicer v Cortini. Naslednjo domačo tekmo pa HK SŽ Olimpija igra v nedeljo, 1. oktobra, ob 20.00, ko v Tivoli prihaja EHC Alge Elastic Lustenau.

 

Statistiko s sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko z nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top